• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Eigen modem/router ?


Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.591
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Iemand nog voorbeelden van voordelen die hij/zij met zn eigen router realiseert ?
Ik heb momenteel een router die uitgaande verbindingen controleert. Dagelijks haalt hij externe zwarte lijsten van dubieuze websites op. Als iemand binnen het netwerk zo'n site wil bezoeken, dan blokkeert hij dat. Hij gebruikt daarvoor de database van Google Safe Browsing alsook andere lijsten.
Allemaal functies die ook in sommige browsers zitten, of op een PC kunnen staan, maar het is natuurlijk efficiënter om dat via één apparaat te doen waar toch al al het verkeer doorheen gaat. (In mijn geval een router van Synology)

Maar ik ben het met Tonne eens dat de router van Ziggo voor de meeste mensen voldoende is. Met al die extra's van een specialistische eigen router kun je ook vastlopen.
 

Gewoon-Jo

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 mrt 2021
Berichten
8
Ziggo
Internet
Gebied
fZiggo
De hedendaagse modems van ziggo zijn eigenlijk wel al prima apparaten an-sich, maar met eigen apperatuur heb je net wat meer controle.

Voor mij is het vooral het 'kunnen' in plaats van het 'nodig hebben'.

Zaken waarvoor ik het gebruik zijn dan ook niet echt dingen die je over het algemeen snel thuis nodig hebt.

- Meer controle over wat er wel/niet in en uitgaat op je netwerk. En via welke route (Eigen DNS servers, VPN tunnels)
- VLAN's (waaronder een guest/anonymous netwerk dat niet bij de apparaten thuis kan en via een externe VPN tunnel naar buiten getunneld word)
- Eigen subnetten voor verschillende lagen van het netwerk (camera systeem, domotica, NAS/Servers en gewone apparaten)
- multi WAN van verschillende verbindingen als failover, en link aggegration naar het modem om net die paar % extra snelheid eruit te persen (zakelijk segment modem voor nodig).
- 10gig netwerk intern.

Over het algemeen is voor thuisgebruik een connectbox/connectbox giga prima, al helemaal als je deze centraal op de verdieping kunt plaatsen. (scheelt je ook een berg stroom en instel gedoe).
Bij nieuwbouw woningen met meerdere verdiepingen ontkom je er echter niet aan om ook per verdieping een AP/Mesh Wi-Fi punt te plaatsen.
 
Laatst bewerkt: