• Welkom op het onafhankelijke Ziggo forum. Een forum voor en door klanten van Ziggo.
    Registreer je gratis en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies!

Eigen modem/router

casperd

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jun 2010
Berichten
1.962
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Anders dan bij *DSL waar een eigen modem de provider niks kost, kost het bij een kabel provider een hele hoop geld wat betaald moet worden door alle klanten. Dus heel blij ben ik dat als klant niet.
 

cobusr

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 jun 2016
Berichten
308
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Wat is dat voor onzin ze sturen een cmbootfile naar het modem (Docsis) en klaar.
dat doen ze nu ook met de hun eigen modems
 

casperd

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jun 2010
Berichten
1.962
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Wat is dat voor onzin ze sturen een cmbootfile naar het modem (Docsis) en klaar.
dat doen ze nu ook met de hun eigen modems

Bij *DSL weet je wat de andere kant is want het point to pojnt. In het geval van kabel zal je een procedure in het leven roepen waar de klant zijn modem moet registreren.
Ik weet niet waar de implementatie zit van de bandbreedte beperking, maar het feit dat mijn modem een 600_40 boot file heeft, lijkt me dat het modem dat bepaald. Vroeger was ook een probleem waar bepaalde modems getruct konden worden.
 

cobusr

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 jun 2016
Berichten
308
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Het is niet voor niks een bootfile die haalt hij op zodra het modem aangezet wordt en dat is het eerste wat er gebeurd er valt dus niks zelf te regelen want daar is juist Docsis voor gemaakt , bedoeld. En dus heeft niks met Ziggo te maken eigenlijk want dat is gewoon hoe het protocol werkt. In Duitsland kan het toch ook ?
 

casperd

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jun 2010
Berichten
1.962
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Het kost extra werk bij Ziggo. Je moet weten van wie dat modem is en je moet het eigen modem weer uit het systeem halen.
 

fdboer

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 mei 2009
Berichten
844
Ziggo
Geen Producten
Gebied
fZiggo
Ik heb niet recent een kabelmodem aangesloten maar er staat me bij dat Ziggo voor hun eigen modems al een registratie methode gebruik.
 

TFH

Forum Gebruiker
Lid geworden
29 mei 2008
Berichten
1.980
Ziggo
Geen Producten
Gebied
fZiggo
Gewoon net zoals fZiggo vroeger deed. Bij het aansluiten van een onbekend modem kom je op een speciale landing page. Je voert de codes in die bij jouw abonnement horen en je modem wordt geregistreerd in het netwerk van Ziggo en krijgt voortaan op deze basis zijn config-file doorgestuurd. Is echt geen rocket sience.
 

Havanna

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 sep 2008
Berichten
257
Klopt, dat is het probleem ook niet. Het probleem is dat Ziggo alles in eigen hand wil houden.
Dat het in Duitsland en Italië al gewoon werkt maakt hun niet uit. Dat ze het altijd verliezen ook niet. Het is gewoon traineren. Zo lang mogelijk je zin doordrijven. Nutteloos maar ja, blijkbaar een management beslissing.
 

KroontjesPen

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jan 2012
Berichten
1.649
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Is het misschien dat ze zich niet helemaal aan de specificaties houden met hun eigen modem/router.
Dat ze dit dan wel moeten gaan doen.