• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Een Ziggo (UPC) modem/router in combinatie met een eigen router.


dummie1950

Forum Gebruiker
Lid geworden
22 mei 2008
Berichten
12
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Misschien een domme vraag maar wat is het effect als je de wi-fi functie op je tc7200 gewoon aanzet (laat staan)
terwijl het modem in bridge mode staat ?
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.750
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Je krijgt van Ziggo maar 1 IP adres. In bridge mode krijg je die via LAN aansluiting, of via Wi-Fi.
Officieel kan je ze daarom niet tegelijk gebruiken. *
In bridge mode, met Wi-Fi aan. werkt hij als Ziggo Hotspot. Met Wi-Fi uit, niet.

* Wel eens een bericht gelezen dat het wel werkte.
 

dummie1950

Forum Gebruiker
Lid geworden
22 mei 2008
Berichten
12
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Via de Lan krijg ik een adres in de 62 range en via de wifi van de tc7200 een adres in de 31 range

voor zover ik kan nagaan werkt alles wat ik draai normaal

Ik laat het zo maar even.. (uitzetten kan altijd nog )
 

searcher

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 okt 2003
Berichten
296
Ik heb de A en B opties doorgelezen.

In mijn woonkamer staat de ziggo TC7200 modem/router.
Het wifi signaal is hier prima , op de 1e verdieping maak ik gebruik van een extender.
Ook dat werkt goed.

Op zolder staat een desktop verbonden met een LAN kabel met de TC7200.
Daar wil ik een goed wifi signaal hebben zonder extender of home plug.

Ik heb een sitecom N300 router aangeschaft en deze met de zolder pc en LAN met de TC7200 verbonden.
Via LAN is er internet.

Wireless is een probleem er kan geen enkele verbinding worden gedaan zodra de Sitecom wordt aangezet.

Als de bridge mode van de TC7200 wordt ingeschakeld dan heb ik geen enkel wifi signaal meer.
Als ik de wireless functie van de TC7200 zou schakelen dan heb ik het omgekeerde probleem.
Uitstekende wifi op zolder en richting de woonkamer niet.

Hoe kan ik de Sitecom Router op zolder gebruiken om zowel internet via de LAN kabel alsmede wifi te gebruiken?
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.750
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Optie A
Laat op de TC7200 en extender Wi-Fi gewoon aan staan.
Vergeet niet DHCP in de Sitecom uit te zetten en de UTP kabel aan te sluiten tussen LAN TC7200 en LAN Sitecom.
 

searcher

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 okt 2003
Berichten
296
Bedankt Johnny,

Het probleem is dat ik met geen mogelijkheid in de sitecom kom.
192.168.0.1 of 192.168.100.1 geeft toegang tot de TC7200

Tenzij ik de TC 7200 weer in bridge mode zet dan kom ik wel in de sitecom.

Is er een andere oplossing om de DHCP op de sitecom uit te schakelen.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.750
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Je moet de Sitecom eerst alleen aan een computer hangen, dan alle instellingen in de Sitecom doen en dan pas aansluiten zoals opgegeven.
Zodra DHCP is uitgeschakeld kom je helemaal niet meer in de Sitecom. Is dat om de een of andere reden nodig moet je hem resetten naar fabrieksinstellingen en eventueel alles opnieuw doen.
 

searcher

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 okt 2003
Berichten
296
Een verbinding met wifi is prima zolang de nieuwe router is uitgeschakeld.
DHCP staat uit het ip adres van de nieuwe router is veranderd.

Ik heb alleen de SSID en wachtwoord van de nieuwe router nog niet hetzelfde gemaakt als die van de Ziggo.
 

searcher

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 okt 2003
Berichten
296
Voorlopig werkt het.
Ik heb de sitecom gereset ,hierna heb ik deze aan de pc gehangen.
Ik heb het IP adres verandert zodat ik geen conflict krijg met de ziggo router als ik in wil loggen.
DHCP uitgeschakeld alsmede de firewall.
SSID van de sitecom en wachtwoord behouden zoals het was en van de ziggo router ook.

Hierna alles opnieuw opgestart en voorlopig voila. :)
 

Skipper

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 nov 2015
Berichten
1
Ik heb ook een vraag over dit onderwerp en kan niet zo snel vinden of deze vraag als is gesteld en beantwoord. Maar het volgende: ik wil mijn modem/router van Ziggo in de 'domme' modus (bridge) zetten en mijn eigen Sitecom router vervolgens erachter. Dit omdat ik het Wifi signaal van de Sitecom gewoon beter vind. Probleem is dat zowel het modem als Sitecom router hetzelfde IP adres hebben om ze te configureren (192.168.0.1). Ik kan de Sitecom uiteraard eerst configureren direct aan de PC maar zodra ik alles in de gewenste opstelling plaats welk apparaat bereik ik dan als ik het IP adres intoets?
Kan/moet ik van een het IP adres aanpassen? Zo ja van welke dan?

MVG