• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Een Ziggo (UPC) modem/router in combinatie met een eigen router.


cees123

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 apr 2006
Berichten
201
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Hou er wel rekening mee dat als je je Cisco / modem in bridge zet de hotspots ook niet meer werken !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dus ook geen gebruik zelf buiten huis van de hotspots kan maken !!!!!!!!!
 

casperd

Product Tester
Lid geworden
21 jun 2010
Berichten
1.823
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dat is niet correct. Alleen als je het uit zet, dan mag je ze niet gebruiken. Maar als je modem geen wifi-spot kan leveren,
dan wel.
 

evaatje

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 okt 2007
Berichten
28
casperd zei:
Dat is niet correct. Alleen als je het uit zet, dan mag je ze niet gebruiken. Maar als je modem geen wifi-spot kan leveren,
dan wel.
Ik heb tot nog toe ook alleen nog maar gelezen dat idd bij de modem in bridge geen wifi-spots gebruik mogelijk was...dus ben nu wel benieuwd wat er wel of niet van klopt...er zullen vast wel mensen zijn die het uitgetest hebben!
Ik heb een eigen router achter de Ubee modem en bij mij heeft de monteur de geleverde modem in routermodus laten staan, maar wel beide radio signalen uit gezet (kan nu iig wel gebruik maken van wifi-spots).
 

Mabili

Product Tester
Lid geworden
3 feb 2007
Berichten
1.085
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Het klopt wat Casperd zegt.
Ik heb hier de Technicolor 7200 (voorloper van de ubee) in bridge staan. Wel vooraf beide WIFI in de Technicolor uitgeschakeld waardoor de Ziggo hotspot ook uitgeschakeld is. Daarachter heb ik een Asus AC68U router hangen. Ik kan op deze manier gewoon gebruik blijven maken van andere Ziggo hotspots. ;)
 

freeewillie

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jan 2006
Berichten
4.791
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
cees123 zei:
Hou er wel rekening mee dat als je je Cisco / modem in bridge zet de hotspots ook niet meer werken !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dus ook geen gebruik zelf buiten huis van de hotspots kan maken !!!!!!!!!
klopt niet hotspot gaat wel uit , maar je mag gewoon van andere hotspots gebruik maken.
 

rcs

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 apr 2009
Berichten
2.420
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Mabili zei:
Het klopt wat Casperd zegt.
Ik heb hier de Technicolor 7200 (voorloper van de ubee) in bridge staan. Wel vooraf beide WIFI in de Technicolor uitgeschakeld waardoor de Ziggo hotspot ook uitgeschakeld is. Daarachter heb ik een Asus AC68U router hangen. Ik kan op deze manier gewoon gebruik blijven maken van andere Ziggo hotspots. ;)
omdat ik zo traag internet heb wil ik een netgear wnr2000 achter de technicolor hangen, zou dit helpen?


Mod edit:
Antwoord buiten citaat geplaatst.
 

novastorm

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 apr 2015
Berichten
2
Hey Allemaal,

ik had ook even een vraagje. aangezien ik wat issues heb met de dekking in mijn flat qua draadloos netwerk wil ik gebruik gaan maken van access points. Daarvoor heb ik een mooie complete oplossing gezien van ubiquiti. namelijk de ubiquite edgerouter PoE 5. Deze kan via PoE de accesspoints aansturen. Nu vroeg ik mij af of ik deze ook als vervanging van mijn horizon box kan gebruiken. Dus dat ik de horizon box in bridged mode zet en dan alles door de ubiquiti router laat afhandelen.

Alvast bedankt voor jullie berichtjes.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.750
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
De Horizon box kan niet in bridge mode gezet worden.
 

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.390
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Johnny54 zei:
De Horizon box kan niet in bridge mode gezet worden.
Dat hoeft een enkele uitzondering daar gelaten helemaal geen ramp te zijn. Meestal is twee routers achter elkaar geen probleem. mits je op de eerste (de modem/router) niet nog één of meer computers aansluit, dus dat je alleen een verbinding maakt met de direct er op aangesloten andere router.

Edit:
En wat betreft die restrictie, om misverstanden te voorkomen, bij wel aansluiten van computers op de modem/router, deze kunnen natuurlijk probleemloos contact maken met het internet. Alleen de genoemde problemen betreffen het contact met het andere deel van het netwerk.