• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

DVR als cvbs ipv RGB op mijn TV


polderboy

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 mrt 2005
Berichten
288
Hoi,

Ik heb de DVR van UPC aangesloten met de bijgeleverde scart op mijn Philips LCD 37PF9830 aangesloten, scart ext2, krijg als aansluiting CVBS te zien ipv RGB.

M'n DVD is aangelsoten op ext 1 en geeft wel RGB. Zowel EXt 1 als 2 ondersteunen RGP + CVBS echter krijg m'n DVR maar niet op RGB. Kan zowel in de handleiding van de DVR als de TV niets vinden om dit aan te passen.

Weet iemand hoe ik m'n DVR als RGB kan laten afspelen, want RGB schijnt toch iets beter van kwaliteit te zijn.

Alvast bedankt voor jullie suggesties.

Polderboy
 

freeewillie

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jan 2006
Berichten
2.416
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
polderboy zei:
Hoi,

Ik heb de DVR van UPC aangesloten met de bijgeleverde scart op mijn Philips LCD 37PF9830 aangesloten, scart ext2, krijg als aansluiting CVBS te zien ipv RGB.

M'n DVD is aangelsoten op ext 1 en geeft wel RGB. Zowel EXt 1 als 2 ondersteunen RGP + CVBS echter krijg m'n DVR maar niet op RGB. Kan zowel in de handleiding van de DVR als de TV niets vinden om dit aan te passen.

Weet iemand hoe ik m'n DVR als RGB kan laten afspelen, want RGB schijnt toch iets beter van kwaliteit te zijn.

Alvast bedankt voor jullie suggesties.

Polderboy
alleen scar 1 is rgb,
Extern 1 SCART : Audio L/R, CVBS in/uit, RGB
Extern 2 SCART : Audio L/R, CVBS in/uit, S-video in .
er is wel een oplossing achter scart 1 een av centor dan krijg je 4 keer rgb uit : http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-Start?BOL_OWNER_ID=1004004000020335&Section=GAMES&lgl=1&plid=TUyR5Lc_ETEAAAEQF5DtMyGx&lgl_BOL_OWNER_ID=1&lgl_Section=1
 
Topicstarter
Topicstarter
P

polderboy

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 mrt 2005
Berichten
288
Hi Freewillie,

bedankt voor je snelle reactie echter de 9830 heeft andere aansluitingen dan jij aangeeft want als ik de DVD scart in ext 2 doe dan geeft de TV wel RGB aan voor de DVD op ext 2.

Volgens philips geeft mijn LCF TB de volgende aansluitingen:

Extern 1 SCART : Audio L/R, CVBS in/uit, RGB
Extern 2 SCART : Audio L/R, CVBS in/uit, RGB, Y/C
Extern 3 SCART : Audio L/R, CVBS in, CVBS in/uit
Extern 4 : Digitale coaxiale S/PDIF, YPbPr
Extern 5 : DVI met HDCP, YPbPr
Extern 6 : HDMI

groetjes
Polderboy
 

xahmol

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 feb 2004
Berichten
5.494
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Heb zelf geen DVR maar wel een normale Mediabox.

Misschien heb je het al geprobeerd, maar op de Mediabox kun je in de instellingen voor beeldkwaliteit hoog kiezen, dit geeft dan een RGB ipv CVBS signaal.
 
Topicstarter
Topicstarter
P

polderboy

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 mrt 2005
Berichten
288
xahmol zei:
Heb zelf geen DVR maar wel een normale Mediabox.

Misschien heb je het al geprobeerd, maar op de Mediabox kun je in de instellingen voor beeldkwaliteit hoog kiezen, dit geeft dan een RGB ipv CVBS signaal.
Heb ik even getest maar stond al op hoog ipv standaard, wisselen maakt geen verschil :(

Polderboy
 

freeewillie

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jan 2006
Berichten
2.416
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
polderboy zei:
Hi Freewillie,

bedankt voor je snelle reactie echter de 9830 heeft andere aansluitingen dan jij aangeeft want als ik de DVD scart in ext 2 doe dan geeft de TV wel RGB aan voor de DVD op ext 2.

Volgens philips geeft mijn LCF TB de volgende aansluitingen:

Extern 1 SCART : Audio L/R, CVBS in/uit, RGB
Extern 2 SCART : Audio L/R, CVBS in/uit, RGB, Y/C
Extern 3 SCART : Audio L/R, CVBS in, CVBS in/uit
Extern 4 : Digitale coaxiale S/PDIF, YPbPr
Extern 5 : DVI met HDCP, YPbPr
Extern 6 : HDMI

groetjes
Polderboy
klopt had bij verkeerde tv gekeken maar zag wel het volgende in de goede manuel :
Bron
Met dit menu kunt u de randapparaten die u op de externe ingangen/uitgangen
hebt aangesloten selecteren.
& Kies Bron in het Configuratiemenu.
é Beweeg de cursor naar rechts.
“ Selecteer de ingang waar het randapparaat is aangesloten.
‘ Druk opnieuw op de cursor rechts om naar de lijst van randapparaten te
gaan die op de geselecteerde ingang zijn aangesloten.
( Beweeg de cursor op/neer om het randapparaat te selecteren.
Wanneer u EXT1, EXT2, EXT3, EXT4, DVI, HDMI of Side kiest, verschijnt
een lijst waarin u kunt aanduiden welk type randapparaat op deze ingang is
aangesloten. Het TV-toestel detecteert de aanwezigheid van het
aangesloten randapparaat en het signaal wordt op de correcte manier
verstuurd.
http://www.p4c.philips.com/files/3/37pf9830_10/37pf9830_10_dfu_nld.pdf
 

den Tsaar

Quality Member
Lid geworden
15 dec 2003
Berichten
6.260
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Wauw, dat is nog eens service verlenen. Met zulke members als freeewillie heb je geen Google meer nodig ;)
 
Topicstarter
Topicstarter
P

polderboy

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 mrt 2005
Berichten
288
den Tsaar zei:
Wauw, dat is nog eens service verlenen. Met zulke members als freeewillie heb je geen Google meer nodig ;)
Stel de service van Freewillie ook zeer op prijs :6
echter
freeewillie zei:
klopt had bij verkeerde tv gekeken maar zag wel het volgende in de goede manuel :
Bron
Met dit menu kunt u de randapparaten die u op de externe ingangen/uitgangen
hebt aangesloten selecteren.
& Kies Bron in het Configuratiemenu.
é Beweeg de cursor naar rechts.
“ Selecteer de ingang waar het randapparaat is aangesloten.
‘ Druk opnieuw op de cursor rechts om naar de lijst van randapparaten te
gaan die op de geselecteerde ingang zijn aangesloten.
( Beweeg de cursor op/neer om het randapparaat te selecteren.
Wanneer u EXT1, EXT2, EXT3, EXT4, DVI, HDMI of Side kiest, verschijnt
een lijst waarin u kunt aanduiden welk type randapparaat op deze ingang is
aangesloten. Het TV-toestel detecteert de aanwezigheid van het
aangesloten randapparaat en het signaal wordt op de correcte manier
verstuurd.
http://www.p4c.philips.com/files/3/37pf9830_10/37pf9830_10_dfu_nld.pdf
heb "natuurlijk" eerst de handleiding erbij genomen en bij ext 2 staat bij mij digital STB echter heb ook andere mogelijkheden getest en bij geen enkele stand werkt het :(

Meer tips zijn natuurlijk altijd welkom. ::)

Polderboy
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.319
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Je kunt het nog even met een andere scartkabel proberen.
 

(K/V)2

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 mei 2006
Berichten
137
Polderboy,

gebruik je wel de juiste scart-aansluiting op je DVR?
Slechts 1 aansluiting heeft RGBuit-mogelijkheid (aangeduid met TV= de bovenste)