• Welkom op het onafhankelijke Ziggo forum. Een forum voor en door klanten van Ziggo.
    Registreer je gratis en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies!

Dubbele afstandsbediening


Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.696
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Op mijn smartphone stond default zelfs een AB waarmee ik de TV en Humax kon bedienen. Wel heel beperkte opties maar blijkbaar in een frequentiegebied die de telefoon ook kan produceren.

Als je in de Google Playstore zoekt op "afstandbediening", vind je tientallen apps.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.933
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Ik heb het even opgezocht... Ziggo geeft aan: IR (36kHz RCMM en RC5) en RF4CE

RF4CE is volgens mij Zigbee protocol, maar ook op 2.4 Ghz. Helaas heb ik geen Next anders zou ik het kunnen zien met Software Defined Radio.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.933
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Welkom op dit forum, we willen nog wel eens "afdwalen" ;)

We dwalen helemaal niet af, betreffende afstandsbedieningen kunnen ook nog steeds via IR werken (zie specs), dus kwestie van RF uitzetten in de software van de box.

Overigens is mij volledig onduidelijk waarom je 2 afstandsbedieningen nodig zou moeten hebben.
 

Butanez

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 sep 2012
Berichten
150
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Voor TS: de next box kan tegelijkertijd bediend worden met rf en IR signalen. Jouw vernieuwde horizon box werkt in ieder geval met RF. Je moet ff uitzoeken of de box ook bediend kan worden met een IR AB. Zo ja, probleem opgelost. Als je op IR basis ook gelijk andere apparatuur wilt bedienen dan is een logitech AB een logische keuze. Staat alles in een gesloten kast dan heb je ook nog een IR blaster van Marmitek nodig. Eenvoudiger kan ik het niet maken.
 

Gompie1961

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 mrt 2019
Berichten
6
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Kan ik dit topic even nieuw leven inblazen? Sinds de update van de Mediabox XL werkt er nog maar 1afstandsbediening bij ons. Deze gaat via RF. Hoe kan ik nu 2 afstandsbedieningen gebruiken? Ik heb 2 originele mediabox xl afstandsbedieningen. Ik wil best een universele erbij kopen om te bedienen met IR, maar gaat dit werken?
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.846
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Een extra universele IR afstandsbediening zal inderdaad gewoon werken naast de gekoppelde RF afstandsbediening.
2 x RF gaat niet lukken, wordt niet ondersteund.
 

Butanez

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 sep 2012
Berichten
150
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Kan ik dit topic even nieuw leven inblazen? Sinds de update van de mediabox xl werkt er nog maar 1afstandsbediening bij ons. Deze gaat via RF. Hoe kan ik nu 2 afstandsbedieningen gebruiken? Ik heb 2 originele mediabox xl afstandsbedieningen. Ik wil best een universele erbij kopen om te bedienen met IR, maar gaat dit werken?
Helaas is Logitech gestopt met de levering van ABs. Ik heb zelf via marktplaats een reserve exemplaar aangeschaft. Er stonden toen meerdere Logitech ABs op MP. De database met apparatuur blijft Logitech onderhouden, ook nieuwe apparatuur wordt toegevoegd. Succes.
 

Gompie1961

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 mrt 2019
Berichten
6
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Als die ir gewoon werkt naast de rf remote, dan is dat goed nieuws. Uiteindelijk is dat niet anders als met mijn samsung tv, daar kan ik ook maar 1 rf remote koppelen, maar daarnaast werkt een ir samsung remote daar gewoon naast. 123afstandbediening.nl levert die. Losse ir remote, voor zowel de mediabox xl als voor de next.