Dual stack ipv4/ipv6


RxTurbo

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 mei 2020
Berichten
2
Ik ben benieuwd of er mensen zijn met echte Dual Stack, d.w.z. een IPv4 adres én een IPv6 tegelijk. Blijkbaar hangt dit van de modem af. Heb zelf nu een Connect Box (Compal CH7465LG) met IPv4 alleen. Volgens Ziggo is DS hier niet mogelijk, alleen IPv4 óf IPv6 met CGNAT. Dat vond ik vreemd want mijn oude Ubee evw3200 had DS gewoon.. dus ben benieuwd naar jullie ervaringen hiermee..
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.514
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Het oude Ziggo is begonnen met Dual Stack en oud UPC met Dual Stack Lite.
Momenteel is het Ziggo zo dat mensen die Dual Stack hebben dat houden (niet bekend hoelang) en de nieuwe klanten Dual Stack Lite krijgen. Ik heb ook berichten gezien dat mensen op DS-Lite werden gezet als ze een nieuw modem kregen.
Ziggo wil graag van IPv4 en Dual Stack af.
 
Topicstarter
Topicstarter
R

RxTurbo

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 mei 2020
Berichten
2
Tja. Ja ik snap wel dat Ziggo van IPv4 af wil maar voor mij is dat geen optie; ik draai een webserver thuis en zonder een IPv4 adres + poort 80/443 is deze niet te bereiken; via IPv6 dan wel maar de meeste mensen hebben geen IPv6 op dit moment, en de kans dat dat binnenkort veranderd is klein. Andere providers, e.g. KPN, doen helemaal niet moeilijk over DS...

Dit is echt de enige minpunt van Ziggo. Door hun streven naar de laatste centjes te besparen verliezen ze klanten...
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.441
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Andere providers, e.g. KPN, doen helemaal niet moeilijk over DS...

Ziggo ook niet. Ze zetten het op verzoek gewoon uit. En als je het modem zelf in bridge kunt zetten, kun je het zelf doen, want in bridge mode levert Ziggi nog steeds geen IPv6. (Dus ook geen DS-lite)