Downloaden programma vanaf mediabox Next

josh

Forum Gebruiker
Berichten
1
is het mogelijk om een programma/film te downloaden vanaf de mediabox next naar een pc? is daar een tooltje voor of bestaat er een standaard oplossing voor?
 
Dat soort acties wil de provider juist niet.
Ben bang dat zoiets niet “simpel” gaat.
Heb zelf geen Next maar als er nog een scart uitgang opzit kan je misschien tijdens het afspelen de content met een dvd recorder opnemen?
 
Inderdaad, dat gaat niet lukken.

Ten eerste worden de opnames opgeslagen in de cloud (dus niet lokaal). Maar al zou het op een lokale disk worden opgeslagen zoals bij de Mediabox XL (oude firmware) dan worden de opnames versleuteld opgeslagen zodat je dit niet kunt kopiëren.

Met de Ziggo Go app kun je overigens wel programma's downloaden om offline te kijken. Maar ook die worden dan versleuteld opgeslagen en kun je niet naar een andere device overzetten.
 
En op de HDMI zit ook nog eens HDCP; dus met een ordinaire HD recorder gaat het ook niet lukken. Wat @Robert Koopman zegt heeft de grootste kans van slagen. De Mediabox Next heeft een SCART OUT; als je die door kunt lussen naar een DVD recorder is er eens kansje dat het lukt. Maar: dat is niet in HD. Je bent dan beperkt tot SD (standaard definitie).
 
Mijn televisie is wel een vreemde eend in de bijt.
Ik gebruik twee CI+ modules en heb een 1TB schijf in de tv.
Kan alles opnemen én exporteren naar een mkv bestand, ook via het netwerk.
Niet dat ik het veel gebruik maar het kan wel en is erg eenvoudig.
 
Mijn televisie is wel een vreemde eend in de bijt.
Ik gebruik twee CI+ modules en heb een 1TB schijf in de tv.
Kan alles opnemen én exporteren naar een mkv bestand, ook via het netwerk.
Niet dat ik het veel gebruik maar het kan wel en is erg eenvoudig.

Oh dat is wel interessant! Volgens mij is er de technische mogelijkheid om te 'eisen' dat de TV die mogelijkheid niet biedt met een CI+ module (en kaart). Dan gebruikt Ziggo die functionaliteit niet of je TV geeft het signaal te gehoorzamen aan die technische regels maar doet dat niet :)
 
Ik weet niet waarom mijn tv dat wel kan.
Maar ik lees altijd dat het “niet mag“ van degene die de rechten bezit.
Of dat waar is weet ik niet. Mijn TV, Loewe, doet het wel.
 
Ja loewe is een appart verhaal die neemt alles ongecodeerd op de hdd op en kan je via nfs of via export in de tv zelf naar je pc of nas koppieren.
 
Nee hoor, een Humax neem ook alles ongecodeerd op de hdd. Je kan de smartcard verwijderen als je wilt en dan via FTP kopieren. Zeker niet apart of vreemd.
 
Terug
Bovenaan