• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je nu gratis om zelf berichten te kunnen plaatsen!

Domein koppelen aan Homepage


djfox741

Forum Gebruiker
Lid geworden
11 apr 2003
Berichten
95
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Hoop dat iemand dit weet,

Wil mijn domeinnaam koppelen aan mijn Homepage "members.chello.nl" nu dacht ik toen ik een website bij een webhosting had gezet, de DNS van die webhoster onder had gebracht bij waar ik die domeinnaam onder had gebracht.

Maar hoe doe ik dat nu bij members.chello.nl, hoe kom ik aan de DBS daarvan.

Kan dat wel, weet iemand dit?
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
6.729
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Waarom niet een doorverwijzing.
jouwwebsite.nl die direct je site op jouwwebsite.members.chello.nl opent
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.206
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Je kunt het proberen met een CNAME in jouw DNS.

b.v. "members.jouwdomein --> CNAME --> members.chello.nl,"

De kans is echter redelijk dat die methode vastloopt op virtual hosts en certificaten. Dan blijft de optie van piente over als een werkbare oplossing. (Via een directe verwijzing in jouw html code of via een redirect in een .htaccess file.)
 
Topicstarter
Topicstarter
djfox741

djfox741

Forum Gebruiker
Lid geworden
11 apr 2003
Berichten
95
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
@piente Dank voor je antwoord, als ik daar die "Altijd gratis" neem dan koppelen ze mijn domeinnaam/account aan die van members.chello.

Is het dan ook zo (mocht je dit weten) dat in de balk mijn domeinnaam blijft staan, want bij een enkel redirekt is dat nog niet, bij hun wel?
 
Topicstarter
Topicstarter
djfox741

djfox741

Forum Gebruiker
Lid geworden
11 apr 2003
Berichten
95
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
@Briolet Nu is het zo dat ik mijn domeinnaam heb staan bij een bedrijf, zij bestieren dat en ik kom dus niet zelf bij de DNS. Als ik een Redirekt vraag aan hun doen ze dat wel, alleen kost het mij dan €23,00 Ex. per jaar om mijn naam in de balk te blijven zien, dus in het Frame.

Dus de oplossing van @piente lijkt mij ook wel iets als dat het oplost van mijn naam in de balk te blijvend zien.
 

freeewillie

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jan 2006
Berichten
4.886
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
@djfox741 ik kan waar ik mijn domein naam heb, gewoon instellen wat het forward adres moet zijn
Schermafdruk 2019-10-07 11.59.00.png
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.206
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Dus de oplossing van @piente lijkt mij ook wel iets als dat het oplost van mijn naam in de balk te blijvend zien.
Jouw domeinnaam in de balk blijven zien heeft alleen zin als er geen https gebruikt wordt. Als dat wel gebeurd zal het mis gaan omdat jouw domeinnaam natuurlijk niet in het certificaat van Chello staat.

Verder is €27.- natuurlijk belachelijk voor alleen een domeinnaam waar je niet eens bij je eigen dns kunt komen. Normale prijzen variëren van 5 tot 15 euro. Ik heb mijn domeinnaam net bij Hostnet verlengd met 5 jaar voor € 10 per jaar.
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
6.729
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
De Globe-ede heeft geen https
fv-degeldersevallei heeft dit wel.

En ik heb tot op heden geen melding gehad dat dit fout is gegaan.
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
8.584
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Jouw domeinnaam in de balk blijven zien heeft alleen zin als er geen https gebruikt wordt.
Https werkt ook als je gebruik maakt van de 'frame' optie, die ook vaak wordt aangeboden bij redirect services.
Het is niet de meest nette oplossing, en ook niet goed voor 'SEO', maar het werkt en je domeinnaam blijft in de balk. Onderwater wordt de redirect url opgeroepen in een frame.

Transip doet het ook voor 5 euro per jaar:

Maar beter is natuurlijk om je homepage te verhuizen naar 1 of andere goedkope hoster. Dan kun je je domein wel goed instellen en koppelen aan je webruimte.