• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

DNS Servers Ziggo traag met updaten


rvk01

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 okt 2015
Berichten
115
Ik heb daar overigens met de Ziggo dns servers eigenlijk nooit last van gehad. Ik gebruik dan wel mijn eigen dns-zone van mijn web provider maar heb dus een zaak.hostname.nl en prive.hostname.nl naar Ziggo ip's verwezen. Als ik een nieuw ip krijg en mijn dns aanpas heb ik op de andere locatie toch redelijk snel mijn verbinding weer (loopt ssh, voip-clients, imap, eigen mailserver en http(s) over). Als dat twee dagen zou duren dan zou ik dat echt al gemerkt hebben.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.285
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik heb daar overigens met de Ziggo dns servers eigenlijk nooit last van gehad.

Het is wel gevaarlijk om over DE ziggo dns servers te praten. Ziggo heeft er nml meerdere die niet allemaal gelijk hoeven te werken. Ik heb net zelf even gekeken en mijn router krijgt nog steeds de DNS servers uit Ierland te zien via DHCP. (Ik overrule deze echter met mijn eigen DNS server)

De DNS IP's die TS laat zien (84.116.46.22 en 84.116.46.23), ken ik niet en die staan ook niet in het lijstje dat dit forum bijhoud. Die moeten vrij nieuw zijn. Sterker, er is helemaal geen reverse dns record voor aangemaakt. Lijkt me dus slecht geconfigureerd.
 

rvk01

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 okt 2015
Berichten
115
De DNS IP's die TS laat zien (84.116.46.22 en 84.116.46.23), ken ik niet en die staan ook niet in het lijstje dat dit forum bijhoud. Die moeten vrij nieuw zijn.
Die zijn niet nieuw. Het schijnen de DNS servers van "Liberty Global Infrastructure" te zijn. En die doen al sinds zeker 2015 bestaan en uitgegeven worden.
Zie (en zoek op) https://www.security.nl/posting/440322/DDoS-aanval+op+DNS-servers+veroorzaakt+storing+bij+Ziggo

En https://ziggo.gebruikers.eu/forum/viewthread.php?thread_id=4891

Uit dat laatste topic blijkt het bij deze dns servers dus vaker voor te komen dat het even duurt citaat ze updaten.

@NetJak je kunt daar dus eigenlijk niets aan doen bij andere die deze dns-servers gebruiken. Dit zou je dan bij elke dienst ook hebben als die van ip veranderd. Het enige wat je kunt doen is een dienst kiezen die niet veel van ip veranderd (hoewel ik dat bij Ziggo ook wel mee vind vallen).
 
Laatst bewerkt:
Topicstarter
Topicstarter
N

NetJak

Forum Gebruiker
Lid geworden
29 jul 2013
Berichten
605
Google op 84.116.46.22 en ik las een bericht op dit forum uit 2016 waarin deze genoemd werd. Eigenaar is Liberty Global. Die weer de eigenaar is van Vodafone/Ziggo.
Deze DNS waarde wordt op dit moment door Ziggo zelf gevuld. (Instelling op router om ISP de DNS te laten bepalen)
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.363
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Waarom neem je geen VPS ? Afhankelijk van hoeveel storage jij nodig denkt te hebben kun je voor een relatief klein bedrag alles zelf installeren en gebruiken. Of je stelt overal een andere DNS in...maar nogmaals ik zie eigenlijk geen probleem.
 

rvk01

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 okt 2015
Berichten
115
maar nogmaals ik zie eigenlijk geen probleem.
Het probleem is bereikbaarheid, na ip wisseling, bij andere die deze dns servers door hun keel krijgen. Ik neen niet aan dat jij al jouw bezoekers van een website of andere service uit gaat leggen hoe ze een andere dns in moeten stellen.

En een webcam kun je ook niet bij een VPS neerzetten. Dus als je dan bij iemand anders bent die toevallig dhcp met die dns server heeft, dan moet je weer met je eigen dns setting op je mobiel gaan klunglen (wat ik overigens al standaard doe i.v.m. een pi-hole over tls).

Enige waar TS voor kan zorgen is een zo vast mogelijk ip-adres veiligstellen. Maar bij wie veranderd dit nooit? (Hoewel ik al aangaf dat ik het bij Ziggo wel mee vind vallen hier. Als je een mobiele modem provider hebt, b.v. T-Mobile over data, dan veranderd je ip elke dag)
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.363
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Het probleem is bereikbaarheid, na ip wisseling, bij andere die deze dns servers door hun keel krijgen. Ik neen niet aan dat jij al jouw bezoekers van een website of andere service uit gaat leggen hoe ze een andere dns in moeten stellen.
We hebben net vast gesteld dat het probleem zelden voorkomt omdat het IP adres zelden wijzigt. Als die site daadwerkelijk door veel mensen bezocht wordt moet hij gewoon het geld er over hebben om dit professioneel te hosten. Een DNS wijziging kan nu eenmaal tot 48 uur duren voordat het wereldwijd is doorgevoerd, daar verander je niks aan!
 

rvk01

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 okt 2015
Berichten
115
Dat ben ik met je eens. En aangezien de meeste dns servers (ook die van Ziggo maar nét niet die) de wijziging binnen 30 minuten uitvoeren zal het probleem nog minder groot zijn.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.285
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
En toch valt het wel mee. Ik heb net in mijn domein een subdomein 'testing' toegevoegd, die via een CNAME naar een DDNS adres wijst.

$ host testing.mijndomein.nl 8.8.8.8
testing.mijndomein.nl is an alias for xxx.dedyn.io.

$ host testing.mijndomeinnl 84.116.46.22
testing.mijndomein.nl is an alias for xxx.dedyn.io.
Dit heb ik binnen twee minuten gedaan nadat ik het subdomein toegevoegd heb. Zowel Google als deze DNS server van Ziggo geven de verandering al door. Okay, dit is een niew toegevoegd domein, dus zit die niet in een cache. Ik heb de CNAME verwijzing nu aangepast om te kijken hoe snel dat opgepikt wordt. De TTL waarde staat op 4 uur, dus mogen de dns servers nog 4 uur met de oude data uit de cache werken.

Edit: Ik ben nu slechts 6 minuten verder en beide naamservers uit mijn bovenstaande test hebben de aanpassing van de CNAME verwijzing al opgepikt. Ik zie dus geen probleem met deze Ziggo dns server.

PS: Windows gebruikers kunnen het 'host' commando door 'nslookup' vervangen als ze zoiets zelf willen testen. nslookup behoort windows altijd te kennen, host vaak niet.
 
Laatst bewerkt:
Topicstarter
Topicstarter
N

NetJak

Forum Gebruiker
Lid geworden
29 jul 2013
Berichten
605
Hier nog steeds niet via de DNS van Ziggo. (84.116.46.22 en 84.116.46.23)

Ik heb mijn URL via nslookup eens geprobeerd op een aantal servers uit het lijstje van dit form dat Briolet noemde.
De helft doet het en de helft niet.
8.8.8.8, 8.8.4.4, 4.2.2.1, 4.2.2.3, 9.9.9.9, 84.200.69.80 doet het bijvoorbeeld goed.
208.67.222.222, 208.67.220.220, 212.54.40.25, 89.101.251.228, 4.2.2.2, 1.1.1.1, 1.0.0.1 allemaal (nog) niet.

edit: Ziggo 84.116.46.23 nu wel maar .22 niet.

Als ik in de router nu als primary en secundary ziggo 22 en 23 instel werkt het niet maar draai ik de volgorde om, 23 en 22, dan werkt het wel. Blijkbaar werkt het secundary DNS gebeuren niet zoals het moet, althans zoals ik zou verwachten.....
 
Laatst bewerkt: