Discovery Science alleen geluid geen beeld


Gooffy

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 aug 2009
Berichten
188
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Mag alweer op slot, een kennis die 30 KM verderop woont heeft het zelfde probleem, contact opgenomen met Ziggo en uitgelegd blijkt na onderzoek het probleem toch bij Ziggo te zitten.
Jammer dat ze dit vanmorgen bij mijn eerste melding niet gelijk gecontroleerd hebben.

Zit met een raar probleem, sinds gisteren avond heb ik hier geen beeld meer op 202 discovery science maar wel geluid en ondertiteling, deze storing heb ik op 4 verschillende ontvangers, Next Mediabox, Humax 2500c en 2x TV met CI+ module.
Situatie in huis is van aop naar versterker fra-752, 1 kabel naar tv meubel, daar splitter (kabelkeur) naar Next en Humax, van de humax (coax uit) naar TV CI+.
Tweede TV met CI+ staat boven en is apart aangesloten op de versterker.
Alle bekabeling is van Hirschmann met bijbehorende connectoren, alle signalen testen goed en geen van de ontvangers heeft andere problemen zo als blokjes.

Vanmorgen contact gehad met ziggo en die vertelde mij dat dit alleen maar aan de binnenhuis bekabeling kon liggen, alles na gelopen, andere kabel geprobeerd rechtstreeks in het aop zonder splitter of filter, rechtstreeks in de ontvangen, exact het zelfde probleem.
De frequentie v/d stream is 522 Mhz en heb bij discovery world en Stingray Djazz gekeken die beiden in de zelfde transport stream zitten en die vertonen dit probleem niet.

Wat zou hier aan de hand kunnen wezen en/of zijn er nog opties die ik over het hoofd gezien heb?
 
Laatst bewerkt:

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.514
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Als je geluid hebt moet je ook beeld hebben, het kan zijn dat er een storing bij ziggo is waardoor alleen het beeld van deze zender op zwart staat, maar dan moet iedereen er last van hebben.
 

freeewillie

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jan 2006
Berichten
2.693
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Als je geluid hebt moet je ook beeld hebben, het kan zijn dat er een storing bij ziggo is waardoor alleen het beeld van deze zender op zwart staat, maar dan moet iedereen er last van hebben.
ik gok
zit op een maar andere server
wijk gerelateerd
kan van alles zijn

dus niet iedereen hoeft er last van te hebben
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.514
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
ik gok
zit op een maar andere server
wijk gerelateerd
kan van alles zijn

dus niet iedereen hoeft er last van te hebben
Nee, de muxen worden op 1 lokatie voor het hele land samengesteld en middels glas naar de regio headends verstuurd en op frequenties gezet. Aangezien hij aangeeft wel geluid te hebben betekend dit dat het geen signaal probleem kan zijn, anders had je ook geen geluid of een hoop geslurp/blokken op alle zenders in die mux. Hij geeft aan dat andere zenders in dezelfde mux geen problemen vertonen. Coderingsproblemen verwacht ik ook niet want ook daar geldt zowel beeld en geluid maken gebruik van dezelfde sleutel.
 

freeewillie

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jan 2006
Berichten
2.693
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
terrestrial

topicstarter heeft startpost aangepast



Mag alweer op slot, een kennis die 30 KM verderop woont heeft het zelfde probleem, contact opgenomen met Ziggo en uitgelegd blijkt na onderzoek het probleem toch bij Ziggo te zitten.