Digitale ontvanger VU+

Peter Laan

Forum Gebruiker
Berichten
33
Heeft iemand ervaring met de VU+ UNO 4k se ?.
Ik heb nog een oude Humax 5050c en heb gelezen dat de Uno van VU+ een goed apparaat is en geschikt voor Ziggo.
 
De vraag is of een niet gecertificeerd apparaat een goede keuze is.

Mits je een Uno met DVB-C tuner hebt wat de minimum vereiste is, lijkt het apparaat het in zich te hebben om te kunnen werken met Ziggo maar je zult geen of minimale ondersteuning krijgen.
Daarnaast wordt gesproken over ondersteuning van een CI module en niet CI+ waardoor ik me afvraag of de Ziggo CI+ module gaat werken, zo niet dan ben je beperkt tot de vrij ontvangbare SD kanalen.
Wat 4k TV betreft, ik denk dat je dat kunt vergeten bij Ziggo met dat apparaat.

De vraag is wat je er mee wil, maar ik zou hem zelf nooit voor Ziggo aanschaffen. Wil je er HD en 4k mee kijken, dan ben ik bang dat je van de koude kermis thuis gaat komen.
 
Het kan wrl als je een irdeto smartcard er in doet.
Inderdaad verder moet je t maar afwachten i.i.g. dank voor de tip
 
Als je een beetje thuis bent in linux. En een soms niet goed werkende, lees je moet weer software updaten/ veranderen Regelmatig zelf de zenderlijst bijwerken op nieuw laden, geen probleem vind zijn het hele fijne ontvangers. De smartcard kun je gewoon gebruiken met een stukje software. Geen opname beperkingen zoals reclames niet kunnen doorspoelen. Maar ook geen interactieve ondersteuning zoals terugkijken ondemand ed.
 
Laat ik het zo formuleren.
Als je bereid bent er tijd in te steken en eventueel teleurstellingen te moeten incasseren, prima.
Voor de kijker die gewoon de box wil neerzetten en TV kijken, niet doen.
 
Ik begrijp het. Dank. Ik zou ook liever die next hebben en dan dat je er een extrtne hd op aan kan sluiten.Dar Ziggo daar niet in voorziet vind ik onbegrijpelijk.
 
Een VU+ Linux box is een prima ontvanger, alleen moet je inderdaad wel zorgen dat je een irdeto kaartje hebt, je kunt er zelfs intern mee cardsharen tussen meerdere ontvangers. Je moet wel beseffen dat er geen interactieve diensten werken want daar heb je echt een ziggo box voor nodig.

Die zenderlijst kun je volledig automatisch laten bijwerken maar je kunt 'm ook zelf indelen, is maar net wat je wilt.
 
Terug
Bovenaan