• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

De perfecte materialen voor binnenshuis installatie


Almere@Light

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 nov 2005
Berichten
147
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
@RobertWebbe,

Bedankt voor de duidelijke uitleg, Ik heb op de kaart gekeken maar er staan geen 4G zendmasten in de directe omgeving hier zit toch nog wel een stuk tussen. Zag wel dat er veel zendamateurs zijn. En ja dat klopt natuurlijk wel, als de rest van de onderdelen niet 4G bestendig is dan zal je nog steeds storingen hebben. Ik woon in een flat en deze is gebouwd in "83 dus die kabels zullen er al een tijdje inzitten. Dus eigenlijk zouden ze alle bekabeling moeten vernieuwen als je het zo bekijkt, lijkt me toch een keer nodig ook die kabels worden oud lijkt mij. Ik zelf heb wel een 4G telefoon dus daarom vroeg ik me eigenlijk af of het nodig was, ook is er veel wifi aanwezig in de flat weet niet of dit veel invloed kan hebben.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Devil-Strike.net

Quality Member
Lid geworden
20 aug 2002
Berichten
16.207
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Hmm zie nu pas dat ze hier ook eens lte(4g) aangezet hebben, maar gelukkig nergens last van, zit er ongeveer 50meter vandaan.
 
Topicstarter
Topicstarter
RobertWebbe

RobertWebbe

Product Tester
Lid geworden
13 jul 2005
Berichten
565
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
[member=8266]Almere@Light[/member]
[..]
Ik zelf heb wel een 4G telefoon dus daarom vroeg ik me eigenlijk af of het nodig was, ook is er veel wifi aanwezig in de flat weet niet of dit veel invloed kan hebben.
Je eigen mobiel heeft niet zoveel zendvermogen als een base station, deze heeft dus nauwelijks invloed. Andere bronnen (zoals bijvoorbeeld wifi of zendamateurs) gebruiken andere frequenties dan de kabel dus die storen elkaar niet. 4G/LTE zit namelijk op de frequentie waar vroeger analoge televisie door de ether werd gestuurd (in de 800 MHz). Deze frequenties worden nog wel gebruikt bij de coaxkabel. Maar deze zou goed gesloten / afgeschermd moeten zijn, dan hebben ze geen last van elkaar. Maar als een onderdeel niet afgeschermd is en er staat een zender vlakbij te blazen, dan ga je dat merken.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Devil-Strike.net

Quality Member
Lid geworden
20 aug 2002
Berichten
16.207
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Mobiele telefoon zelf kan ook storen op je kabels, kennis van mij had dit, zodra hij van wifi naar 4g ging op zijn telefoon, kreeg hij blokjes inbeeld, gaaat hij weer terug naar wifi weg storing, dus heb al gezecht dat weet je wat je moet doen en dat is je spullen nakijken en zonodig vervangen voor goeie kabels en pluggen.

Dus ja ook mobiele telefoons kan storing geven ookal heeft deze minimale zendvermogen.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.128
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
En ook zendamateurs gebruiken wel degelijk frequenties die ook voor de kabel in gebruik zijn, bijv de 2 mtr band of 70 cm. Dus ook daar geldt dat je moet zorgen voor goede kabel.
 

rayures

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 jun 2014
Berichten
10
Gebied
fUPC
korte advies vraag:

situatie:
1 coax naar woonkamer, hier staat een TV en een receiver, geen wall outlet. Hier wil ik beide apparaten aansluiten en eigenlijk het TV en Radio signaal van elkaar scheiden (extra kabel trekken is helaas geen optie).

Het puur scheiden kan bijv door een Technetix tof-02 a 0,5dB tv loss (ong. 12,50), of MPC-03 (ong. €10,-). Maar simpelweg een splitter (bijv Hirschman VFC2104 a 3.6dB (ong. €6,-)) zou volgens mij ook moeten werken.

vraag:
Moet ik aan een RTV splitter of denk ik te lastig en gaat een gewone splitter ook prima werken?

note: signaal kwaliteit op de TV (samsung) staat momenteel op 'signaal: 99%, kwaliteit: 100%'.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.754
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Als je radio en TV echt wilt scheiden heb je aan de MCP-03 en een gewone splitter niets.
Wel aan de Technetix tof-02.
Waarom plaats je geen R&TV wcd? Bv een GUT15D (± € 10)
 

HuvaDi

Forum Gebruiker
Lid geworden
29 mei 2015
Berichten
135
Het hangt er ook van af of in dat signaal ook de FM-frequenties aanwezig zijn. Als dat zo is kun je inderdaad volstaan met de TOF-02.

Of de FM-frequenties aanwezig zijn hangt af van je AOP. Als deze in de woonkamer zit worden tv en radio meestal gescheiden van elkaar.
 

rayures

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 jun 2014
Berichten
10
Gebied
fUPC
aop zit in meterkast, originele wcd in woonkamer wordt niet gebruikt. gaat een kabel direct van aop -> splitter (modem / woonkamer) -> tv.

ik heb gisteren nog een oude el cheapo tv splitter gevonden en aangesloten op tv en receiver. receiver krijgt dus volledig signaal, tv ook. beide werken prima, ook tegelijkertijd.
Met een volgende bestelling voor coax spullen dan maar of een tof-02 of een tap (afc1611 of hft116 oid) erbij bestellen.
 

Knurk

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 aug 2011
Berichten
547
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Even een vraagje:

aangezien ik veel ellende had met de Horizon Client (de beruchte 1201 error) had ik besloten om mijn versterker (FRA752N) er tussenuit te halen. Deze versterker had ik destijds gekocht omdat in het begin van het Horizon tijdperk het signaal richting de Horizon box erg zwak was, ik zag echter nu dat de downstreamwaardes allemaal tussen de 11-13 zaten op de laagste aansluiting dus het leek mij geen probleem de versterker definitief er uit te halen.

Ik heb de versterker vervangen door een Hirschman 3-weg splitter (http://www.allekabels.nl/coax-splitter/122/489/coax-splitter-retourgeschikt-verdeelelement-3-weg.html). De aansluiting is als volgt: AOP-->3-weg splitter--> Modem/HorizonHoofdbox/HorizonClient. De modem zit direct in de meterkast bij de het AOP.

Alle downstreamwaardes zijn goed (modem tussen 7 en 9, Horizon tussen 3 en 6), maar zowel de upstreamwaardes bij de modem en de Horizon zitten tegen en over de max (modem 47-49, Horizon 48-51.7). Kan iemand mij uitleggen hoe het kan dat upstreamwaardes zo hoog zijn geworden? Ik vind het vooral ook bij de modem zo vreemd, aangezien deze met een korte kabel verbonden is in de meterkast, de Horizon zit meer dan 15 meter verwijderd van de meterkast.

Edit: de SNR waardes zijn ook allemaal prima, boven de 35