De nieuwe Ziggo Wifibooster

Geen mesh, gewoon een losse accesspoint met een ander Netwerk ID. Juist blij dat ik daar van af ben. Ik heb nu een Fritz!box 7590 met 2 Fritz!Repeater3000 in huis sinds een maand of 3. Zalig!
bedankt voor je reactie, dan ga ik er verder niet achteraan. Ik heb inmiddels de boel draaiende, beide apparaten het zelfde SSID maar wel ieder op hun eigen kanaal. Werkt tot nu toe zonder problemen. Telefoons blijven niet meer hangen op een zwak signaal.
 
Ik wil diverse apparaten bedraad verbinden met dit AP, o.a. een smart TV en een MediaBox Next. Tussen mijn ConnectBox en de te gebruiken wandcontactdoos loopt een cat.6a S/FTP grondkabel. Is het raadzaam om ook voor de patchkabels S/FTP te gebruiken i.p.v. UTP, of is dat overdreven?
 
S/FTP is overkill tenzij je ook coax of elektriciteit in dezelfde buis hebt liggen. Dus alles vanaf je wcd is sowieso UTP genoeg.
 
S/FTP is overkill tenzij je ook coax of elektriciteit in dezelfde buis hebt liggen. Dus alles vanaf je wcd is sowieso UTP genoeg.

Dank je voor het advies. Ik had inmiddels al wat kabeltjes besteld.Toch maar S/FTP. Ik dacht: “Voor die paar Euro meer; baat het niet, dan schaadt het niet”. Het is in die hoek ook een beetje een kluwen van kabels en dicht langs een speaker... vandaar
 
Ik heb de nieuwe WiFi booster bedraad verbonden met de ConnectBox en ben zeer tevreden. Speedtest is ook maximaal. Mijn vrouw heeft op haar 5 jaar oude iPad Air 2 echter een veel tragere internetverbinding dan via de ConnectBox. De booster is ingesteld op vrije kanalen (heb ook andere kanalen uitgeprobeerd), 2,4 GHz staat op b/g/n gemengd en 5 GHz staat op a/n/ac gemengd, beveiliging WPA2-PSK (evenals ConnectBox).

Kortom: Ik ben happy met de betere dekking en snelheid, maar mijn vrouw wil liever terug naar de oude situatie, met 2,4 GHz repeater.

Note: De 2,4 GHz stond aanvankelijk op 802.11n (zoals de ConnectBox), maar die heb ik op aanraden van Ziggo helpdesk op b/g/n gezet (zonder resultaat).
 
Terug
Bovenaan