• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

De bureaucratie van Ziggo; waarom luistert Ziggo niet naar de klant ?


Jan Eveleens

Forum Gebruiker
Lid geworden
20 nov 2020
Berichten
1
Vorige week vrijdagmorgen (13/11) werd bij graafwerkzaamheden (voor glasvezelnetwerk…….) in de straat onze Ziggo kabel kapot getrokken. Ik ging kijken toen ik merkte dat internet was weggevallen en zag een gat met een kabel die door midden was (uiteraard direct een foto gemaakt). De heren die aan het graven waren hadden dat ook al gemerkt en zeiden dat ze een melding hadden gemaakt voro reparatie. Inderdaad was het gat later op de dag weer dicht, maar internet en TV werkte niet/nauwelijks (af en toe was er een zwak TV signaal en het modem kon downstream wel connecten, maar upstream niet.). Het is onduidelijk wie de kabel nu ‘gerepareerd’ heeft.

Vervolgens Ziggo gebeld. Na een poosje in de wachtrij (lijkt standaard bij Ziggo) aardige mevrouw aan de telefoon en alles uitgelegd (ook het feit dat het modem niet kon connecten, wat zij ook kon zien vanuit de centrale) en afspraak gemaakt voor een monteur.

Eerst kon de monteur niet eerder dan donderdag, maar via de website dat gelukkig kunnen veranderen naar de maandag. De monteur kwam en die ging binnen de boel doormeten. Dit terwijl de zeer vermoedelijke oorzaak natuurliijk wel bekend was: de kabel was niet goed gerepareerd! Uiteraard kwam deze monteur tot de conclusie dat er ‘iets niet goed was met het signaal” (dat wisten we toch al ????) en dat hij een afspraak ging maken voor een ‘netwerk monteur” die dan de kabel ging meten (waarom kan deze eerste monteur dat zelf niet doen…….?)

Afspraak gemaakt voor deze ‘specialist’. Dat kon echt niet eerder dan vanmorgen (inmiddels dus al een week zonder internet, met 2 mensen die voor het werk afhankelijk zijn van internet). De beste man was er vanmorgen en jahoor, hij ging meten en jahoor de conclusie is dat het signaal op de kabel niet goed was…….. (hallo Ziggo, luisteren we nog naar de klant?????? Dat was al bij de eerste melding ook al aangegeven !!!!!). Maar waar ik al bang voor was, deze beste man ging ook niets repareren. Hij gaat nu contact opnemen met de aannemer om te gaan graven……….En de tijd tikt verder en voorlopig nog geen internet……..

Om toch nog beetje te kunnen werken, gebruiken we nu 4G en uiteraard gaan we zwaar over onze bundel(s) heen deze maand!

Ik vind het echt diep,diep triest hoe slecht Ziggo naar de klant luistert en bureaucratische procedures blijft volgen terwijl het heel duidelijk is welke actie er direct genomen had moeten worden (graven en de kabel herstellen!)

Uiteraard ga ik de automatische incasso van Ziggo van deze maand laten terugstorten als compensatie voor het niet leveren van een service en de extra kosten van onze data bundels.

Heb heel weinig hoop maar wie weet wordt Ziggo nu wakker. De graafwerkzaamheden zijn voor een glasvezelnetwerk en dus concurrentie voor Ziggo. Eindelijk is er straks dus keus en Ziggo maakt de keus op deze manier wel makkelijk…………
 

freeewillie

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jan 2006
Berichten
2.776
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC

Barney

Product Tester
Lid geworden
23 mei 2006
Berichten
187
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Heb heel weinig hoop maar wie weet wordt Ziggo nu wakker. De graafwerkzaamheden zijn voor een glasvezelnetwerk en dus concurrentie voor Ziggo. Eindelijk is er straks dus keus en Ziggo maakt de keus op deze manier wel makkelijk…………
Vaker voorkomend probleem met inderdaad voor de klant onbegrijpelijke / onnodige procedures.
Ik denk niet dat je de illusie moet hebben dat dit bij alle glasvezelboeren veel beter / sneller zal gaan ...