• Welkom op het Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door klanten van Ziggo
    Registreer je direct en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies.

DCR7111 en digitale radio op de stereo aansluiten

Topicstarter
Topicstarter
M

Martinvb

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 okt 2021
Berichten
4
Top! Het is voor m'n vader van 80 jaar. Moet ie dan tussen radiostations schakelen op het Ziggokastje of gewoon op de stereoinstallatie?

(Ik vraag dit omdat Ziggo geen radiosignaal meer over de kabel stuurt)
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
1.348
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Maar je krijgt niet te zien welk radiostation je kiest met de TV uit. Dus maak een lijstje voor je vader. Voor bijv. npo radio 1 moet je vader (na eerst op radio gedrukt te hebben) 801 intikken, maar dat krijg je niet te zien op het display. Je ziet alleen een groen lampje branden. Mocht je vader niet vaak van radiozender wisselen, dan zou hij de radiozender ook even met de TV aan kunnen kiezen en daarna de TV gewoon uit kunnen zetten.

 
Laatst bewerkt:

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.819
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Mocht je vader niet vaak van radiozender wisselen, dan zou hij de radiozender even met TV aan kunnen kiezen en daarna de TV gewoon kunnen uitzetten.

.
De TV gewoon uitzetten? Dan schakel je hem toch helemaal uit, dus ook dat gekozen radiokanaal. Of blijft die verbinding in de stand-by mode bestaan?

Edit:
Even uitgeprobeerd en inderdaad is het laatste het geval, nooit geweten!
Met nog een keer op de uitknop klikken schakel je de TV helemaal uit.
 
Laatst bewerkt:

Goofy

Forum Gebruiker
Lid geworden
25 jun 2007
Berichten
75
als de Pace Media box met een kabeltje is verbonden met de stereo toren en het radio kanaal is gekozen blijft deze hoorbaar als de tv op standby of uit wordt gezet.
pas als de Pace Media box zelf op standby weer wordt gezet is er geen geluid meer naar de stereo toren en kan deze daarna ook op standby of uit worden gezet.
 
Topicstarter
Topicstarter
M

Martinvb

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 okt 2021
Berichten
4
Allemaal erg bedankt!
Het werkt inderdaad zo, met de tulpstekkers. Toen ik heb uitlegde dat ie de tv ook kon uitzetten na het kiezen van een zender, begreep ie er helemaal niks meer van maar vanmorgen is het hem gelukt. Maar ik moest wel horen dat de wereld helemaal gek geworden is ;D, zomaar het signaal weghalen...
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
1.348
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Box onthoudt trouwens wat de laatst beluisterde zender was, dus wil hij morgen naar dezelfde zender luisteren, dan hoeft hij alleen op "radio" te drukken en hoeft de TV helemaal niet aan.