• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

DAB+radio komt niet door de kabel

Vraag

KAB

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 mrt 2021
Berichten
1
Door het niet meer doorgeven van het analoge FM-signaal heb ik een Yamaha N303D tuner / versterker gekocht met DAB+radio.
Ondanks het verbinden met de coaxkabel naar de radiouitgang in de muur komt er via Ziggo geen DAB-signaal over. Wel door de ether toen ik
een FM antenne aan de antenneingang van de tuner ging koppelen. Ik begin mij af te vragen of Ziggo een DAB-signaal via haar kabelnetwerk verspreidt
of dat je alleen DAB-krijgt als je hun ontvanger van € 50 tussen zet. Wie weet raad /
 
Oplossing
DAB gaat gewoon via de ether en hiervoor heb je een gewone DAB antenne nodig. Zie de post van @fdboer

Mocht je tuner DVB-C hebben:

Gewone digitale radio (DVB-C) gaat niet over de oude analoge radio aansluiting. Je moet hiervoor de gewone TV aansluiting gebruiken, dus je hebt wellicht een splitter nodig. Of haal eerst je coax van je TV even los om te testen. Dus, coax van je AOP (tv aansluiting) naar je digitale decoder. Mocht je tuner/versterker ook Antenne out hebben, dan kun je ook doorlussen en Antenne out op je TV aansluiten. Dan heb je in principe geen splitter nodig.

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.673
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik heb even zitten zoeken op ziggo.nl, ik vind daar allerlei inmiddels reeds bekende informatie over digitale radio als zodanig, maar nog geen info over de "verdwijndatums" per regio. Is dat ook ergens te zien?