Connectbox ter vervanging ouder modem


Gidion van Tilburg

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 nov 2010
Berichten
87
Momenteel heb ik een technicolor modem staan, maar deze heeft de afgelopen week nogal wat problemen gehad. Wifi storing, internet verbinding om de haverklap eruit enz. Toen heeft de Ziggo Webcare besloten om het modem te vervangen en ik heb begrepen dat het om de connectbox gaat.
Nu heb ik nog een oudere router staan ( Netgear WNDR3700v2 ) die zou bedraad geschikt zijn tot 1000mbs en draadloos 300mbs. Zou deze router nog geschikt zijn of is het beter om een andere aan te schaffen ?
DIt vraag ik, omdat ik heb begrepen dat het beter zou zijn om de connectbox in bridge mode te zetten en er een router aan te hangen, zodat je wat meer instellingen kan doen.
 

hanso

Forum Gebruiker
Lid geworden
29 aug 2006
Berichten
75
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
De Connectbox zou je best wel eens kunnen bevallen. Doet het voor velen uitstekend en de mogelijke instellingen zijn ook voor de meeste toepassingen afdoende. Het Wifi gedeelte lijkt me in ieder geval beter dan die oude router van je.
Probeer maar eens uit en dan kan je alsnog die oudere router bedraad inzetten als local wireless accesspoint switch ergens andere in huis.
Wat voor bijzondere instellingen denk je nodig te hebben?
 
Topicstarter
Topicstarter
Gidion van Tilburg

Gidion van Tilburg

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 nov 2010
Berichten
87
Vanmiddag heb ik eindelijk tijd gehad om de technicolor modem te vervangen door de connectbox. Installatie verliep gemakkelijk. Gelijk werkte de verbinding. Toen kwam het testen.
Begin van de middag nog getest met de technicolor kwam ik op zowel de speedtest van Ziggo, van Ookla en van speedtest.nl boven de grens van de 500mbit download en upload ongeveer 40mbit. Meerdere keren getest en kwam altijd op de zelfde hoogte uit. Dus aan bekabeling en PC ligt het niet.
Nu dezelfde tests gedaan met de Connectbox en het resultaat viel me zwaar tegen. Bij de Ziggo Speedtest kwam ik met de download uit op 365mbit, Bij Ookla op 295 mbit en bij speedtest.nl op 396mbit. Meerdere tests gedaan, maar kwam altijd rond dezelfde hoogte uit.
Met de upstream was niks mis, altijd rond de 40mbit.
De downstream is vrij instabiel. Zojuist ook nog getest met een van de spellen die ik speel ( The Division 2 ). Met de technicolor nooit echt problemen gehad, nu met de connectbox erg veel lag en verbinding regelmatig kwijt, dus vrijwel onspeelbaar nu
Ook de ping met de tests was vrij hoog, normaal bij de technicolor had ik altijd pingtijden tussen de 5 en de 10ms en nu met de Connectbox zit ik tussen de 18 en de 30ms.
Ik heb de instellingen bekeken in het menu van de Connectbox, maar kan daar weinig vinden waar de snelheidsproblemen aan terug te schrijven zijn en echt veel kun je daar trouwens ook niet instellen.

Na de vorige problemen die ik had met de technicolor heeft deze sinds dat Ziggo op afstand een reset heeft gedaan, geen enkel probleem meer gehad en was zeer stabiel. Ik heb er spijt van dat ik nu met de Connectbox zit en zou eigenlijk liever de Technicolor blijven gebruiken.

Ik weet niet of Ziggo het nog terug kan draaien dat ik de Connectbox retour doe en de Technicolor weer kan blijven gebruiken ?
 

cobusr

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 jun 2016
Berichten
266
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Wat je ook kunt proberen is dat je de CB in bridge modus zet en een eigen router erachter zet. daar maak ik hier ook gebruik van en lijkt beter dan die draak van een CB alles laten doen.

Maar waarom bel je niet even met Ziggo weet je gelijk het antwoord.
 

fractal

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 mrt 2012
Berichten
106
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Hier de CB in de Arris variant en normaal werkt die zonder dat je merkt dat hij er is. Van mij een compliment. :)
iPad haalt strak de 250/25 van mijn abonnement, de Next werkt storingsvrij op 5GHz op 4 meter afstand, afgezien van 1 PC die bedraad eraan hangt is de rest in huis WiFi en afhankelijk van de plek 2.4 of 5 GHz
 

cobusr

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 jun 2016
Berichten
266
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Tja ieder zijn ding ik vind de wifi helemaal waardeloos terwijl ik hem in de woonkamer heb staan regelmatig uitval gehad van de wifi opnieuw opstarten hielp wel even maar daarna was weer om te huilen maar goed nu gebruik ik een eigen router en alles werkt perfect met de CB dus in bridge modus .