• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Connectbox Portforwarding lukt niet.


majinchaos

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 dec 2011
Berichten
12
Hoi ZiggoLeden,

Ik heb onlangs een Connectbox gekregen, omdat de oude (Technicolor) kuren had. Zo gezegd, zo gedaan. Connectbox werkt prima.
Nu wil ik ook goed online kunnen spelen met de Xbox one. Dat gaat niet helemaal goed en ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen.

Het volgende heb ik uitgesloten:

- De connectbox maakt gebruikt van IPV4.
- De xbox heeft een vast ipadres. (In de connectbox is het Macadres reserved onder het menu DHCP)
- Voor mijn buitencamera heb ik poort 8080 wel kunnen forwarden. (canyouseeme.org geeft aan de service open staat)

Misschien doe ik het wel helemaal verkeerd. ik volg de onderstaande stappen.

1. Login connectbox (192.168.178.1)
2. Geavanceerde instellingen -->DHCP-->Tik het MACadres in van de xbox en het vaste ipadres-->Druk op voeg reservering toe -->instellingen opslaan.
3. Linker menu klik op beveiliging-->Port-forwarding. Voor de xbox wil ik de volgende poorten openen:
  • TCP: 3074.
  • UDP: 88,500,3074,3544,4500.
In de connectbox ziet het er als volgt uit:



Als ik een check doe op canyouseeme.org, geeft ie aan dat alle bovenstaande poorten dicht staan, behalve de 8080 naar mijn camera.
Ik merk het ook als ik online op de xbox ga gamen, loopt totaal niet lekker. (Vertragingen/gestotter) Dat geeft ie ook aan dat er problemen zijn met multiplayer.

Iemand enig idee wat ik verkeerd doe?
 

robjanssen

Product Tester
Lid geworden
24 jan 2006
Berichten
5.419
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Misschien stomme vraag, maar weet je wel zeker dat je xbox vast ip 192.168.178.100 heeft?
Heb je dat aangepast nadat je de ConnectBox ontvangen hebt?
En hoe heb je dat IP-adres vast gezet? Op de xbox? Of in de ConnectBox?
Want .100 valt standaard in de DHCP-range van de ConnectBox.
Niet dat een ander apparaat in huis ook .100 heeft.
 

densoft

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 jan 2012
Berichten
350
Heb je de connectbox wel even een herstart gegeven? Dit wil nog wel eens helpen. Tevens zou ik adviseren om externe port 8080 en 88 te veranderen. Dit zijn de meest voorkomende poorten die gescand worden door hackers, die dan ook eventueel je camera's kunnen manipuleren. Ik zou het volgende doen: externe poortnummer veranderen(bv poort 1000) naar poort 88 intern en voor poort 8080 een andere externe poort nummer. Als je dan extern je camera's wil bekijken dan is het je externe ip-adres(of DNS) :1000
 
Topicstarter
Topicstarter
M

majinchaos

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 dec 2011
Berichten
12
Misschien stomme vraag, maar weet je wel zeker dat je xbox vast ip 192.168.178.100 heeft?
Heb je dat aangepast nadat je de ConnectBox ontvangen hebt?
En hoe heb je dat IP-adres vast gezet? Op de xbox? Of in de ConnectBox?
Want .100 valt standaard in de DHCP-range van de ConnectBox.
Niet dat een ander apparaat in huis ook .100 heeft.
Klopt, aangepast nadat ik de connectbox had ontvangen. De technicolor had een 192.168.0.x range. Het ipadres vastzetten heb ik op de xbox gedaan en in de Connectbox. In de xbox heb je het menu handmatig netwerk configureren en in de Connectbox het MACadres van de xbox + ipadres als reserved toegevoegd.

Heb je de connectbox wel even een herstart gegeven? Dit wil nog wel eens helpen. Tevens zou ik adviseren om externe port 8080 en 88 te veranderen. Dit zijn de meest voorkomende poorten die gescand worden door hackers, die dan ook eventueel je camera's kunnen manipuleren. Ik zou het volgende doen: externe poortnummer veranderen(bv poort 1000) naar poort 88 intern en voor poort 8080 een andere externe poort nummer. Als je dan extern je camera's wil bekijken dan is het je externe ip-adres(of DNS) :1000
Ja, zeker! Heb het meerdere malen gedaan, maar het poortje blijft dicht volgens canyouseeme.org. Thx voor de tips betreft de poorten, ik ga in ieder geval poort 8080 wijzigen.
 

robjanssen

Product Tester
Lid geworden
24 jan 2006
Berichten
5.419
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
En de xbox staat ook aan op het moment dat je test met canyouseeme.org?
Want ik test hier met uTorrent, maar als ik het programma afsluit, dan staat de poort ook niet open volgens canyouseeme.org.
Als uTorrent draait, dan staat de poort wel open.
 
Topicstarter
Topicstarter
M

majinchaos

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 dec 2011
Berichten
12
En de xbox staat ook aan op het moment dat je test met canyouseeme.org?
Want ik test hier met uTorrent, maar als ik het programma afsluit, dan staat de poort ook niet open volgens canyouseeme.org.
Als uTorrent draait, dan staat de poort wel open.
Ja, zeker! Xbox staat aan op het moment dat ik het test. Ik dacht dat het misschien aan de xbox zou liggen. Dus ik had mijn laptop ook een vaste ipadres gegeven en dezelfde poorten geforward. Precies hetzelfde.
 

densoft

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 jan 2012
Berichten
350
check canyouseeme.org ook udp poorten? Niet alle scans doen dit. sommige alleen tcp poorten
 

oneapi

Forum Gebruiker
Lid geworden
22 jan 2004
Berichten
2.745
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Misschien moet je voor poort 3074 wel both kiezen ipv tcp. Je noemt deze bij beide....
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
8.376
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Ja, zeker! Xbox staat aan op het moment dat ik het test. Ik dacht dat het misschien aan de xbox zou liggen. Dus ik had mijn laptop ook een vaste ipadres gegeven en dezelfde poorten geforward. Precies hetzelfde.
Dat gaat ook niet werken. Als je zomaar een poort forward naar bijvoorbeeld je laptop, dan zal canyouseemee.org nog steeds niets zien. Dit komt omdat er op de laptop niks draait dat luistert op die poort.
Zelfde geldt voor de xbox, je kunt wel poorten forwarden, maar dan moet je wel iets op de xbox starten dat gaat luisteren op die poort.
Ik heb zelf geen xbox meer maar er zit meestal wel een test bij de netwerk instellingen die alles kan controleren. Gaat dat ook niet goed?
 
Topicstarter
Topicstarter
M

majinchaos

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 dec 2011
Berichten
12
Misschien moet je voor poort 3074 wel both kiezen ipv tcp. Je noemt deze bij beide....
Heb ik ook geprobeerd. Geen verschil

check canyouseeme.org ook udp poorten? Niet alle scans doen dit. sommige alleen tcp poorten
3074 staat op TCP, helaas geen verschil.

Dat gaat ook niet werken. Als je zomaar een poort forward naar bijvoorbeeld je laptop, dan zal canyouseemee.org nog steeds niets zien. Dit komt omdat er op de laptop niks draait dat luistert op die poort.
Zelfde geldt voor de xbox, je kunt wel poorten forwarden, maar dan moet je wel iets op de xbox starten dat gaat luisteren op die poort.
Ik heb zelf geen xbox meer maar er zit meestal wel een test bij de netwerk instellingen die alles kan controleren. Gaat dat ook niet goed?
Jawel, op de Xbox one menu heb je 3 soorten testen;

1. Netverbinding testen - checkt alleen of er internet verbinding. (In dit geval verbonden met het internet)
2. Nat-type testen - dit staat op “open” en dat wil je ook.
3. Multiplayerverbinding testen - dit is de enige die fout gaat. Check screenshot onder;

(Hij zegt wel alles is in orde, maar eronder zegt ie dat er problemen zijn.)