• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je nu gratis om zelf berichten te kunnen plaatsen!

Connectbox instelling: Maximaal aantal apparaten


hakann

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 sep 2009
Berichten
24
Gebied
fUPC
Kunnen misschien jullie misschien laten zien wat hier staat bij jullie (Zie bijlage)?
Ik heb Zakelijk Internet Complete en had eerst een modem met een vast ip adres die problemen begon te geven waar Ziggo niet uitkwam en heb toen een Connectbox gekregen met dynamisch ip wat opzich geen probleem is, maar sinds ik dit "particulier" modem heb, heb ik last van dat het MAC adres van mijn router wordt geblokkeerd, er worden maximaal 3 MAC adressen geaccepteerd. Modem staat in bridge mode normaal gesproken. In februari was het mij gelukt na uren bellen met Ziggo toevallig iemand aan de lijn te krijgen met verstand van netwerken (!) om dit te laten aanpassen. Helaas heeft hij geen duidelijke notitie achtergelaten en loop ik weer tegen dit probleem aan sinds de laatste snelheidsverhoging (met bijhorende nieuwe configbestand). Na 6-7 uren bellen met iedereen op de klantenservice was ik uiteindelijk uberhaupt blij eindelijk iemand te spreken die wist wat een MAC adres was. Het niveau is beschamend voor een internet bedrijf. Volgens de laatste persoon was aanpassen van mijn modeminstellingen niet mogelijk omdat ik in het oud UPC gebied zit en hun alleen de instellingen kunnen wijzigen van het orginele Ziggo gebied.

Iemand met raad misschien? Ziggo zegt wij leveren internet en dat heb je de rest is niet ons probleem, het probleem erkennen ze niet. Het zou aan mijn router zitten, maar zodra ik het mac adres van mijn pc clone dan krijgt de router wel een ip, maar met zijn eigen mac adres niet. Om problemen met de router uit te sluiten heb ik het ook getest met een andere pc die krijgt ook geen ip adres. Zie dat jullie nieuwe software hebben, misschien dat er iets is gewijzigd, de klantenservice wil ik echt niet meer bellen, is slecht voor mijn hart.
Software versie: 9.1.1802.613
 

Bijlagen

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
19.085
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dat aantal van maximaal 3 apparaten betekend dat er maximaal 3 apparaten tegelijk in de web interface van de Connect box mogen inloggen.
Normaal gesproken hoef je maar zelden in de web interface te komen en al zeker niet als de modem in bridge staat. En waarom zou het vanuit 3 apparaten tegelijk willen doen?

Hoeveel apparaten heb jij op de Connect box aangesloten? Als hij in bridge staat sluit je er alleen een router op aan. Als de Wi-Fi van de Connect box per ongelijk nog aanstaat die uitzetten.
In bridge mode gebruik je de Connect box dus zonder Wi-Fi en met maar1 aangesloten apparaat.

Staat jouw router wel in router mode en niet toevallig ook in bridge mode?
 
Topicstarter
Topicstarter
H

hakann

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 sep 2009
Berichten
24
Gebied
fUPC
Dat aantal van maximaal 3 apparaten betekend dat er maximaal 3 apparaten tegelijk in de web interface van de Connect box mogen inloggen.
Normaal gesproken hoef je maar zelden in de web interface te komen en al zeker niet als de modem in bridge staat. En waarom zou het vanuit 3 apparaten tegelijk willen doen?

Hoeveel apparaten heb jij op de Connect box aangesloten? Als hij in bridge staat sluit je er alleen een router op aan. Als de Wi-Fi van de Connect box per ongelijk nog aanstaat die uitzetten.
In bridge mode gebruik je de Connect box dus zonder Wi-Fi en met maar1 aangesloten apparaat.

Staat jouw router wel in router mode en niet toevallig ook in bridge mode?
Weet je zeker dat die 3 staat voor webinterface? Ja met de router is verder niks aan de hand en werkt perfect als ik MAC adres van mijn PC clone. Dus het ligt echt aan de MAC. Op de connectbox 1 kabel alleen naar de router en daarachter hangen er iets van 50 apparaten. (Modem -> Router -> 2x Switch).
 
Topicstarter
Topicstarter
H

hakann

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 sep 2009
Berichten
24
Gebied
fUPC
Uit de HTML bron kan ik in ieder geval halen dat het staat voor MAXCPE en dat betekend het volgende volgens Cisco
MAX-CPE

In bridging mode, the default MAX-CPE entry in the DOCSIS configuration file is 1. Thus, only one CPE may be connected behind the cable modem. A new configuration command allows CMTS to specify a maximum number of permitted hosts per modem (overriding the MAX-CPE value in the DOCSIS configuration file). This command is cable modem max-cpe [n | unlimited] . The valid range for n is 1 to 254.

For more information on this command and its relationship to the MAX-CPE in the DOCSIS configuration file, refer to Using the max-cpe Command in the DOCSIS and CMTS.

If the MAX-CPE parameter in the DOCSIS configuration file is 0 and the no cable modem max-cpe command is configured on the CMTS (by default) then no CPE can obtain IP addresses.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
19.085
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dat die 3 te maken heeft met de web interface heb ik ooit gelezen in een bericht op dit forum.
Bij mijn privé aansluiting en Connect box in router mode staat ook 3 en ik kan echt wel meer apparaten aansluiten.

Als je een ander apparaat, of hetzelfde apparaat met een ander mac adres aansluit, start je dan de Connect box wel opnieuw?
Indien wel en het mac adres van je router blijft problemen geven dan lijkt het erop dat iemand bij een ander modem hetzelfde mac adres gebruikt.
 

Tonne2004

Product Tester
Lid geworden
3 mei 2004
Berichten
2.667
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Ik heb sowieso weleens een tweede apparaat aangesloten op de Connectbox in bridge. Die kreeg een eigen WAN IP en werkte allemaal prima.