• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Connectbox Giga : TOON ziet Wifi niet

Vraag

TheoJFS

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 jan 2021
Berichten
10
Wie herkent dit probleem? En heeft een oplossing?

TOON ziet beide SSIDs (5 GHz en 2.4 GHz) van de Connectbox Giga niet. De Ziggo-tip “ga met TOON naar fabrieksinstellingen werkte niet (wel alle data van de TOON kwijt)

Op de smartphones en tablets lijkt of alleen de 5 GHz SSID is actief is, de 2.4 SSID is “onzichtbaar”.

Ook werkt bij mij de WPS niet, voor camera’s die blijkbaar ook op 2.4 GHz zitten (IEEE802.11b/g/n)

ECE1230F-7D1F-4475-A57F-24C7E72EB672.png
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Oplossing
Nou je hebt nu zoveel geprobeerd...

Volgens mij is je modem gewoon gaar, als telkens alleen de 2.4 Ghz wifi compleet wegvalt (op alle apparaten).
Je zou een vervanging aan kunnen vragen, of je zet Wifi helemaal uit op het modem en schaft zo'n Wifi mesh setje aan.
Dan heb je sowieso veel betere wifi dan die connectbox kan leveren.
En dat is dus uiteindelijk ook het eindresultaat van dagen modderen met dit apparaat: definitief een maandag-ochtend exemplaar, en op advies van de monteur ontvang ik een nieuw exemplaar van Ziggo.

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.611
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Hoe staat de SSID ingesteld onder Draadloos > Beveiliging?
Wordt de SSID naam daar uitgezonden?
Gebruik je een verschillende SSID naam voor 2.4Ghz en 5Ghz, zo nee probeer dat eens.
En gebruik bij voorkeur een naam met alleen letter/cijfers.

Als dat alles niet werkt, kun je eens proberen om 'Smart Wifi' uit te schakelen?
 
Topicstarter
Topicstarter
TheoJFS

TheoJFS

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 jan 2021
Berichten
10
Beide onder eigen SSID.
Met een toevoeging bij het standaard SSID -2 of -5. 5 wordt gezien, 2 niet.
Wijzigen van Smartwifi is geblokkeerd, staat aan.
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.611
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Dat is inderdaad het proberen waard. Eventueel kun je daarna ook proberen om 5Ghz even uit te zetten, en alleen 2.4Ghz aan te zetten. Kijken of de Toon het dan wel ziet.

Ik las ergens ook nog dat Toon niet goed overweg kan met IPv6. Kan het zijn dat jij IPv6 op je modem hebt?
Zo ja, dan zou je dat uit kunnen laten zetten door de helpdesk. Maakt qua werking van je internetverbinding verder niets uit.

(heeft niets met Wifi te maken)
 
Laatst bewerkt:
Topicstarter
Topicstarter
TheoJFS

TheoJFS

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 jan 2021
Berichten
10
OPGELOST!

Bedankt voor de tips. Ziggo zelf meldde: Er is internet dus het werkt. Vraag maar in een Forum.

Dus:
Uitzetten 2.4 , herstart , aanzetten 2.4 en nu is SSID voor 2.4 wel zichtbaar. Ook voor TOON. Dus die blijkt alleen op 2.4 te werken.

ik verwacht dat de 2.4 WPS devices nu ook gaan werken
 
Laatst bewerkt:
Topicstarter
Topicstarter
TheoJFS

TheoJFS

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 jan 2021
Berichten
10
OPGELOST!

Bedankt voor de tips. Ziggo zelf meldde: Er is internet dus het werkt. Vraag maar in een Forum.

Dus:
Uitzetten 2.4 , herstart , aanzetten 2.4 en nu is SSID voor 2.4 wel zichtbaar. Ook voor TOON. Dus die blijkt alleen op 2.4 te werken.

ik verwacht dat de 2.4 WPS devices nu ook gaan werken
Ik heb te vroeg gejuig....
Signaal van 2.4 wordt gewoon weer door modem uitgezet. Terwijl hij wel aan staat in de instellingen.

:-(((
 

AFCA 0575

Product Tester
Lid geworden
21 sep 2012
Berichten
1.320
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Zet 2.4 wifi eens op een vast kanaal tussen 1 en 10 (een nest thermostaat heeft ook problemen met hoge kanalen)