Connect box instellen als repeater

SamTheSampler

Forum Gebruiker
Berichten
3
Beste lezer,

Zelf heb ik een ubee modem draaiende, werkt allemaal naar behoren.
Heb een connect box gekregen. Kan ik deze instellen als een repeater? En zonder dat ik deze aansluit met een lan kabel?
Graag wat reacties en als mogelijk wat tips hoe dit aan te sluiten.
 
Heb je die Connect box van Ziggo gekregen als vervanging van die Ube? Dan valt de Ubee binnenkort uit en moet je de Connect box aansluiten.
De Connect box is een modem met ingebouwde router en kan niet als losse router, of repeater gebruikt worden
 
Bedankt voor de snelle reactie! Ik heb deze gekregen van een collega die had hem over, wil de ubee niet loskoppelen, je hebt mijn vraag dus al beantwoord. Is er echt niet iets in te stellen? Of met een lange lan kabel het signaal van de ubee verlengen? Alvast bedankt voor het antwoord!
 
Als het modem niet is aangesloten op de coax, en dus niet online komt, dan kan je er dacht ik vrij weinig mee.
En al zou het kunnen, dan zijn de instellingen van een connectbox zeer beperkt en kun je tegen allemaal problemen aanlopen zoals dubbele DHCP server. Bespaar je de moeite en koop eventueel een losse accesspoint voor een paar tientjes.

Overigens hoor je die connectboxen terug te geven aan Ziggo. Vreemd dat die collega 'm aan jou geeft, want het zou kunnen dat hij als nog een rekening krijgt voor het niet terug sturen.
 
- De Connect box krijg je van Ziggo in bruikleen en moet bij beëindigen van het contract terug naar Ziggo. Als jouw collega dat niet doet heeft hij kans een rekening voor vervanging van de modem te krijgen.
- Nee, in de Connect box is niets in te stellen dat je hem als repeater kan gebruiken.
- Een netwerkkabel mag 95 +2 x 2.5 (=100) meter lang zijn. Volledig koperen netwerkkabels van een goed merk kosten wel wat. Action heeft spotgoedkope netwerkkabels van 10m die in de praktijk best voldoen. Er is ook een Wi-Fi repeater te koop voor weinig.
 
Bedankt voor de snelle reactie! Dan gaat de connectbox terug! Ook nogmaals Johnny bedankt.
Met vriendelijke groeten,
Sam
 
Terug
Bovenaan