• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Connect box en switch


haka12

Forum Gebruiker
Lid geworden
13 dec 2020
Berichten
2
Ik gebruik de Ziggo connect box met next.
Maar heb het onderstaande probleem
Om de connect box heb ik twee switches aangesloten een mesh systeem en de next box.
Op de switches heb ik wel internet maar kan niet communiceren tussen de diverse apparaten.
Ik zie hun wel met IP scanner in de IP range.
Ik heb Wifi in de connect uit ivm het mesh systeem.
DHCP in geschakeld met enkele IP reserveringen, maar dit mag niet baten.
Moet de connect box in bridge mode en enkel UTP 1 gebruiken en de rest van de lan verbindingen aansluiten op de switch?
Als ik nu een UTP van de connect box wissel moet ik het mesh systeem opnieuw instelellen.
Wie kan mij vertellen wat er niet goed zit?
Alvast bedankt.
 

hanso

Forum Gebruiker
Lid geworden
29 aug 2006
Berichten
96
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dat wordt lastig met zo weinig concrete informatie je te helpen. En je gooit alle termen door elkaar.

Een switch is in de consumenten markt een simpel ding, UTP aansluiingen volledig transparant. Geen IP aan toegekend, onzichtbaar in netwerk, Alleen professionele dingen zijn 'manageable'.

Vertel eens meer welke 'switches' je gebruikt, merk type en hoe geconfigureerd. Je noemt 'mesh'?
Mesh is een wifi netwerk met soms wel en soms niet UTP koppelingen, soms via Powerline.

Hoe ziet je IP plan eruit?
Wat zijn je DHCP ranges? En pas op met DHCP reserveringen binnen de DHCP ranges.

UTP 1, geen idee wat je daarmee bedoelt, hoe ziet je bekabelingsplan eruit?
Wifi op de Connectbox hoeft niet uit, als je maar niet overlappende wfi kanalen gebruikt.

De Connectbox in bridge zetten kan alleen als je een eigen router er direct achter zet en die heb je zo te lezen niet?
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.671
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Je schrijft dat je DHCP hebt aanstaan. Is dat in het mesh systeem? In dat geval werk dat systeem in routermode en heb je twee aparte netwerken.
 
Topicstarter
Topicstarter
haka12

haka12

Forum Gebruiker
Lid geworden
13 dec 2020
Berichten
2
hanso
even wat duidelijker
aan de connect box heb ik twee switches aangesloten, een mesh systeem, en de next decoder
Op de switches heb ik wel internet op de diverse apparaten maar kan niet communiceren tussen de diverse apparaten maar Ik zie hun wel met IP scanner in de IP range.
Ik heb Wifi op de connect box uitgeschakeld ivm het mesh systeem.
DHCP in geschakeld op de connect box en enkele IP reserveringen gemaakt voor AV en beide NAS maar dit mag niet baten.
Ik kan geen fixed IP in het mesh systeem zetten (TPlink M5) of DHCP aanvinken
ik begrijp inmiddels dat de connect box niet in bridge moet
Als ik een lan kabel verander van UTP aansluiting op de connect box moet ik het mesh systeem opnieuw instelellen.
ik gebruik unmanegd switches van netgear.
hopelijk kan je mij verder helpen.
 

Bijlagen

  • netwerk opstelling.jpg
    netwerk opstelling.jpg
    55,5 KB · Weergaven: 116

hanso

Forum Gebruiker
Lid geworden
29 aug 2006
Berichten
96
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik mis nog vele details, zoals het IP plan: range, DHCP range, welke vaste IP nummers staan er in.

Het ziet er uit als een chaos zo met DHCP en vast. Weet je zeker dat je vaste IP nummers niet in de DHCP range staan?

Switches zullen hun werk verder onzichtbaar doen. In welke poort je een UTP kabel plaatst, maakt niet uit, ook niet voor het mesh systeem.
Die DHCP reserveringen lijken me niet zinvol, altijd een bron van ellende.

Hoe staan je NAS'en geconfigureerd?

Begin eens kaal. Connectbox terug naar default, laat Wifi ook maar aan.

Eerst de Next goed aan het werk krijgen, zonder al die ander dingen eraan.
Dan je NASen, ook naar die configuratie kijken (zo veel mogelijk default, geen vaste nummers).
Je domotica, laat dat even uit tot de rest werkt. Wat zijn daarvan de gegevens?

Pas als dat goed werkt je mesh systeem configureren, ook zo default mogelijk. Met unieke namen, dat wel voor SSIDs.
 

casperd

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jun 2010
Berichten
1.937
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Bijeen aantal Wifi accesspoints zijn er opties als "AP isolation" Dit is se term die ASUS gebruikt, andere fabrikanten hebben een andere naam.

Als zo'n feature aan staart dan kunnen de wifi clients NIET met elkaar praten. Alleen met de buiten wereld en de niet aan wifi verbonden apparaten.
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
2.607
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik had ook problemen om met alle apparaten te communiceren. Nu als volgt uitgevoerd. 1 kabel van het modem naar het Mesh systeem (Orbi53) Vandaar 3 kabels naar de 3 switschen. Hiermee is alles te bereiken binnen het netwerk.
 

ber000000-6

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 apr 2008
Berichten
1.080
Gebied
fZiggo
Bijeen aantal Wifi accesspoints zijn er opties als "AP isolation" Dit is se term die ASUS gebruikt, andere fabrikanten hebben een andere naam.

Als zo'n feature aan staart dan kunnen de wifi clients NIET met elkaar praten. Alleen met de buiten wereld en de niet aan wifi verbonden apparaten.
Dat is wel makkelijk voor een studentenhuis..tip!
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.698
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Niet alleen handig voor een studentenhuis! ;) Ik zet hier iedereen in AP isolation.. visite, familie. Op zouten van mijn interne netwerk.