• Welkom op het Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door klanten van Ziggo
    Registreer je direct en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies.

Coaxkabel beschadigd in tuin jaar later absurde brief van Broadspire ??????

andre sli

Forum Gebruiker
Lid geworden
22 sep 2021
Berichten
2
Wij hebben ruim jaar geleden tuinhek geplaatst. Helaas met plaatsen paaltjes kabel geraakt die precies op de erfscheiding lag.
De kabel lag overigens maar 30 cm onder de grond. en wij hebben de paaltjes ook 30 cm in de grond geplaatst. U raad het al. Precies de kabel op meerdere plaatsen geraakt met de paaltjes. Wij hebben de kabel opgegraven en de buurvrouw ( de benaadeelde) heeft Ziggo gebeld. Kabel is uiteindelijk gerepareerd.
Nu onbtvang ik jaar na datum een brief van Broadspire dat ik een totale vordering van ruim 800 euro ?????? te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf de schadedatum zou moeten betalen.
Ik heb nooit een aansprakelijkheidsstelling ontvangenhEn los van de onvriendelijke benadering, geen aansprakelijkheidstelling hoort de kabel 60 cm volgens mij onder maaiveld te liggen
Hoe zit dit??
gr
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.953
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Ik hoop dat je goed gedocumenteerd hebt dat de kabel zo ondiep lag. Maar ik ben bang dat dit gewoon toegestaan is en je nog steeds aansprakelijk bent. Hoe zit het?: mag u zomaar graven in de tuin? Tips voor graven met een schop.

UIt beide linkjes haal ik dat je ook bij graven in eigen tuin een klic melding moet doen. UIt de link van Enexis haal ik dat leidingen ook regelmatig 30 cm diep liggen en dat ook het slaan van paaltjes onder graven valt.

Allemaal dingen waaruit ik haal dat je niet sterk staat en waarschijnlijk toch verantwoordelijk gehouden kunt worden. Je kunt hooguit proberen de kosten met de buren te delen omdat het gaat over een schutting op de grens.

Bij mij is de kabel zo'n 40 jaar geleden gelegd toen alles nog onder beheer van de gemeente was (cai). Ik kan me voorstellen dat alles snel moest en ze de tuinen niet te veel overhoop wilden halen en niet overal diep gegraven hebben. Ook al niet diep om zelf geen andere leidingen te raken.
 
Laatst bewerkt:

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.824
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Wat ik denk dat er gebeurt is.
Jouw buurvrouw heeft als benadeelde de schade bij Ziggo gemeld en Ziggo probeerdde schade op haar te verhalen.
De buurvrouw zal niet betaald hebben omdat niet zij, maar de buren (jij) de kabel beschadigd hebben.
Als ze dat lang genoeg volhoud gaat Ziggo uiteindelijk poberen de schade op jou te verhalen.

Of Ziggo nu extra kosten voor niet op tijd betalen bij jou kan neer leggen betwijfel ik want Ziggo is te laat met jou aansprakelijk te stellen en dus kon je niet op tijd betalen.
Maar dit is een vraag voor iemand met een juristische opleiding.