• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je nu gratis om zelf berichten te kunnen plaatsen!

Coax signaal draadloos doorgeven?


piet-engels

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 sep 2012
Berichten
2
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Hallo is het mogelijk om het coax signaal draadloos door te geven?
Ik wil mijn tv verplaatsen van de hoek waar de coax binnenkomt naar een andere plek in de kamer.
Ik heb geen kruipruimte maar ik wil ook geen coax over de vloer hebben.

Ik heb wel een product gevonden, GigaView 911 UHD van marmitek, maar dat is een HDMI extender. Dan staat mijn TV in de ene hoek en de mediabox op een andere plaats in de kamer. Dat werkt ook niet.

Zijn er nog andere oplossingen?
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
8.621
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Nee dat zal echt niet gaan. Het coax signaal is vrij complex en kan je niet draadloos versturen.
Waarom zou de mediabox aan de ene kant van de kamer, en de TV aan de andere kant met draadloze HDMI extender niet werken?
Als je een Mediabox XL of Next hebt, dan hoef je de afstandsbediening niet te richten op het apparaat, gaat ook draadloos (niet infrarood).

En je hebt ook extenders met infrarood:
 

kerby

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 mei 2011
Berichten
765
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dan staat mijn TV in de ene hoek en de mediabox op een andere plaats in de kamer. Dat werkt ook niet.
waarom werkt dat niet?
zeker als je een next of horizon hebt maakt het qua "richten van de afstandsbediening" niets uit waar je mediabox staat.
als je met het coax signaal gaat rommelen kun je rekenen op storingen.
 

Butanez

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 sep 2012
Berichten
77
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
heb je een stopcontact in de buurt van je coax oulet in de kamer en een stopcontact in de buurt van je nieuwe plek van de tv dan is de marmitek hd tv anywhere de oplossing. Next + zendkastje bij elkaar bij de coax outlet. Coax in de next, HDMI van de next naar het zendkastje en zendkastje aansluiten op stopcontact. Ontvangkastje aansluiten op stopcontact in de buurt van de tv en HDMI kabel van ontvangstkastje naar tv. En klaar is Piet.
 

rvk01

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 okt 2015
Berichten
97
Ontvangkastje aansluiten op stopcontact in de buurt van de tv en HDMI kabel van ontvangstkastje naar tv. En klaar is Piet.
En waar moet je dan de afstandsbediening op richten wanneer je van zender wilt veranderen?
Want TS wilde dit niet richten naar de plaats waar de Next staat.

(gaat het afstandsbediening signaal dus ook over die marmitek hd tv anywhere ??)

Edit: Ah, zie het al
Bedien aangesloten AV apparatuur op afstand middels de infrarood retourfunctie.
Dat zou dan inderdaad een oplossing kunnen zijn.
 

kerby

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 mei 2011
Berichten
765
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
En waar moet je dan de afstandsbediening op richten wanneer je van zender wilt veranderen?
Want TS wilde dit niet richten naar de plaats waar de Next staat.
Next werkt niet via infrarood, dus je hoeft niet te richten
TS heeft een humax
 

densoft

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 jan 2012
Berichten
395
Ik wil mijn tv verplaatsen van de hoek waar de coax binnenkomt naar een andere plek in de kamer.
Ik heb geen kruipruimte maar ik wil ook geen coax over de vloer hebben.


Zijn er nog andere oplossingen?
Je zou ook de coaxkabel achter de plintjes kunnen aanleggen, indien je dit hebt natuurlijk. Of met een plintgootje werken.
 

rowdy

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 apr 2008
Berichten
882
Je zou ook de coaxkabel achter de plintjes kunnen aanleggen, indien je dit hebt natuurlijk. Of met een plintgootje werken.
Ja, of de kabel bij de muur omhoog en dan over het plafond. Dan heb je ook geen kabels over de vloer ;D