• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Client box ellende


terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.369
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Wat slecht van Ziggo!!! Gewoon alle klanten max. 5 NEXT boxen aanbieden en niet zo moeilijk doen. Stel je hebt 1 Horizonbox XL en 3 extra horizon clients in oud upc gebied en je hebt een instap internet pakketje of geen internet. Dan kun je dus stikken bij Ziggo want dan hebben ze geen oplossing voor je.

Voor de duidelijkheid, ik zit niet in die positie maar ik verbaas me hoe slecht Ziggo zijn aanbod voor nieuwe en bestaande klanten is. Je kunt maar op 1 TV een fatsoenlijke box met alle functionaliteit krijgen. Denken ze dat mensen daar nog genoegen mee nemen in 2020 ? ongetwijfeld zullen er klanten zijn die kiezen voor een CI+ module. Maar de meeste willen op alle TV's alle mogelijkheden en als je dat niet meer wil of kunt bieden, dan heb je de strijd genadeloos verloren!

KPN is flink bezig glasvezel aan te leggen in diverse gemeentes en wordt een steeds grotere concurrent en die kunnen wel tot op 6 TV's een (U)HD boxje met alles er op en er aan leveren, overal dezelfde ervaring.

Waarom worden de standaard Nagra boxen niet meer geleverd? Nagra is toekomst vast, wordt gebruikt in de Mediabox XL, de Next en de nieuwste CI+ modules. Je zou verwachten dat ze Irdeto 2 laten vallen, dat systeem is oud en heeft al jaren geen updates meer gezien en is zo lek als een vergiet.

Wat je nu gaat krijgen is dat mensen creatieve oplossingen gaan zoeken, Linux boxen, een irdeto kaart (als dat kan) en kaartdelen tussen alle boxen, lekker goedkoop. Dan heb je nog steeds geen interactieve mogelijkheden maar je kunt opnemen en een betere oplossing dan wat Ziggo biedt. En dat is eigenlijk best wel gek als er over nadenkt. Ik ben geen tegenstander van gesloten systemen of boxen maar biedt dan ook aan wat de klant wil.