• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Cisco mediabox niet te gebruiken buiten UPC gebied?


René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.182
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Heb je helemaal geen beeld meer, dus zie je ook geen menu?
In dat geval kan het zijn dat de output op SCART staat, dit is een hele oude bug.
 
Topicstarter
Topicstarter
V

Vhond

Forum Gebruiker
Lid geworden
13 nov 2010
Berichten
73
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
Heb wel beeld, maar kan alleen een activeringscode invoeren, maar het hele ding resetten is er niet bij (als ik dat zou willen doen om in niet voormalig UPC gebied dat ding te willen gebruiken). Want menuknop om naar instellingen te komen werkt niet meer na reset naar fabrieksinstellingen...
 

Pietlut

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jan 2017
Berichten
490
Ik lees wel in de link die jij gaf dat je bij de activeringscode ook 000 in kan geven. Lukt dat dan ook niet? Zie tekst hieronder:

Citaat:"
Probeer het met de combinatie reset / fabrieksinstellingen / software-update.
Stekker eruit.
Stekker erin en zet de mediabox terug naar de fabrieksinstellingen.
In het installatiemenu dat nu komt, kies Nederlands -> OK, geef je ipv de activeringscode die bij je woonplaats hoort 000 in.
Laat de mediabox zenders zoeken. Die vind hij uiteraard niet.
Trek nu de stekker eruit.
Nu doe je een software-update, dus druk knop X in. Stop nu de stekker weer in het stopcontact. Laat knop X pas los als er op het tv scherm komt te staan: “Softwareupgrade in progress”
Nadat de upgrade klaar is de mediabox aanzetten (upc knop) en de installatie normaal uitvoeren. Dus Nederlands – OK – activeringgscode van je woonplaats – zenders zoeken.
Einde citaat."

Het is een STB met digitale kabel tuner dan moet je toch wel de FTC kanalen ontvangen lijkt me. Kan toch niet zijn dat Ziggo je dat kan ontzeggen.
Denk dan wel dat je de versleutelde zenders niet kan ontvangen..tenminste als ik het goed zie.
Dus met RTL,SBS groep wordt dat dan al SD kijken..
 
Laatst bewerkt:
Topicstarter
Topicstarter
V

Vhond

Forum Gebruiker
Lid geworden
13 nov 2010
Berichten
73
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
activeringscode 000 had ik inderdaad ingegeven met 'kan geen zenders vinden' als resultaat, maar de vervolgstappen stekker eruit en duk knop X in niet.

Wat is uberhaupt knop x?

en het vervolg is me ook niet helemaal duidelijk:

Nadat de upgrade klaar is de mediabox aanzetten (upc knop) en de installatie normaal uitvoeren. Dus Nederlands – OK – activeringgscode van je woonplaats – zenders zoeken.

Want moet ik dan weer 000 ingeven? (want Amersfoort heeft geen activeringscode: dan krijg ik toch weer de melding dat er geen zenders gevonden kunnen worden?)
Daarbij snap ik ook niet helemaal waarom ik niet als een geactiveerde irDeto kaart gebruik niet de versleutelde kanalen zou kunnen gebruiken...
 
Laatst bewerkt:

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.294
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Daarbij snap ik ook niet helemaal waarom ik niet als een geactiveerde irDeto kaart gebruik niet de versleutelde kanalen zou kunnen gebruiken...
Een irdeto kaart gaat niet werken in deze box, want die is alleen geschikt voor nagravision kaarten, deze boxen komen bovendien met gekoppelde nagra kaart en wat ik zal zei het zijn huurboxen. Dus hoe kom je hier überhaupt aan?

Waarom koop je geen Linux box (zgemma bijv) ?
 

Pietlut

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jan 2017
Berichten
490
Klopt wat terrestial zegt .Maar goed het kan toch niet zo zijn dat men de box zo heeft gemaakt dat je geneens de FTC kanalen gaat gebruiken?
Het is inderdaad qua smartcard een zogenaamde boxkey STB.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.305
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
De oud UPC boxen werken alleen met een geactiveerde smartcard. Zelfs een werkende box stopt met werken als je de smartcard eruit haalt.
Dit is zo gedaan om te voorkomen dat men de huurboxen niet terugstuurde en gebruikte voor het kijken van de ongecodeerde zenders.
 

Pietlut

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jan 2017
Berichten
490
TS zit toch nog bij Ziggo neem ik aan en betaalt nog huurgeld.
Als men de box al een tijd huurt zou je ook een moment kunnen noemen dat ie je eigendom wordt.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.294
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
De oud UPC boxen werken alleen met een geactiveerde smartcard. Zelfs een werkende box stopt met werken als je de smartcard eruit haalt.
Dit is zo gedaan om te voorkomen dat men de huurboxen niet terugstuurde en gebruikte voor het kijken van de ongecodeerde zenders.
Dat klopt niet helemaal, als je nagra kaart verlopen is of uitgezet kun je wel de FTA/FTC zenders kijken. (zojuist even getest) Zonder kaart lukt niet en een irdeto kaart zal uiteraard ook een fout melding geven in een nagra box.