• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Cisco mediabox niet te gebruiken buiten UPC gebied?


Vhond

Forum Gebruiker
Lid geworden
13 nov 2010
Berichten
73
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
Is een Cisco mediabox (voormalig UPC gebied met activerings regiocode 139 voor Ede) niet te gebruiken als mediabox voor Ziggo met een Ziggo aansluiting in een gemeente waar geen activeringscode voor is (Amersfoort)??

Mij lukt het in ieder geval niet...
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.319
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Gaat inderdaad niet.
De UPC boxen maken gebruik van een ander coderingssysteem als de oud Ziggo boxen.
Zonder een geactiveerde kaart werkt de box niet, ook niet met de FTC zenders. Heeft niets met de regio te maken.
 
Topicstarter
Topicstarter
V

Vhond

Forum Gebruiker
Lid geworden
13 nov 2010
Berichten
73
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
De kaart is wel geactiveerd maar het betreft dus een andere (niet voormalig) UPC regio.

Hoezo verspilling van hardware?? Kan dat ding dus weggooien? (terwijl het een nog niet eens zo oud is... en zelfs volgens mij nog door Ziggo geleverd...)
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.313
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Gaat inderdaad niet.
De UPC boxen maken gebruik van een ander coderingssysteem als de oud Ziggo boxen.
Zonder een geactiveerde kaart werkt de box niet, ook niet met de FTC zenders. Heeft niets met de regio te maken.
Dit is echt flauwekul. De Nagra codering en Irdeto coderingen zijn sinds de "samenvoeging" landelijk aanwezig en werken dus ook overal. Alleen het on-demand deel werkt verschillend, en je moet de ontvanger wel de juiste startwaardes geven. Anders vind die geen zenders. (164 Mhz, SR 6900 64QAM voor fupc) en 474 Mhz, SR 6875, 64 QAM voor fziggo) De regio codes zijn vanzelfsprekend ook verschillend maar je zou 05555 kunnen proberen.

Wat natuurlijk niet kan is een Nagra kaart in een Irdeto box stoppen of andersom maar dat lijkt me vanzelfsprekend.
 
Laatst bewerkt:
Topicstarter
Topicstarter
V

Vhond

Forum Gebruiker
Lid geworden
13 nov 2010
Berichten
73
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
Maar ik hoef helemaal niet on demand te hebben: na het terugzetten naar fabrieksinstellingen blijft het ding vragen om een activeringscode (en dat heeft gemeente Amersfoort niet...). Netwerk frequentie ID, symboolfrequentie en modulatie instellen doen niks WANT Ziggo heeft kennelijk bepaalt dat dat ding alleen maar in voormalig UPC gebied te actieveren is mbv een activeringscode terwijl er op dat adres wel een Ziggo tv aansluiting is...

Krijg nu ook met geen mogelijkheid meer het menu tevoorschijn (waarschijnlijk heb ik de box naar fabrieksinstellingen gereset toen de Nagra kaart er nog inzet, met de Iredeto en Nagra kaart kan ik in dit gebied nu niks beginnen...)
 
Laatst bewerkt:

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.313
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Dit heeft niks met de kaart of codering te maken, je hebt meer problemen met het instellingen van de ontvanger. Maar je hebt een cisco box uit fUPC gebied maar dat zijn normaal huur boxen dus die moet je inleveren en dan krijg je vermoedelijk een andere ontvanger met nieuwe kaart van Ziggo. (humax, irdeto box)

Als je de ontvanger niet zo ver krijgt dat die de zenders inleest ja dan wordt het lastig.
 
Topicstarter
Topicstarter
V

Vhond

Forum Gebruiker
Lid geworden
13 nov 2010
Berichten
73
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
Waarom kon ik eerder dan wel de box naar fabrieksinstellingen resetten en kan ik nu niet meer bij het menu?
 

ajb

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jul 2019
Berichten
30
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Lekker in de prullenbak er mee. Met een Ziggo abbo zal je ongetwijfeld een nwe xl box krijgen.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.313
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Waarom kon ik eerder dan wel de box naar fabrieksinstellingen resetten en kan ik nu niet meer bij het menu?
Is er geen knoppen combinatie om dat ding een reset te geven?
 
Topicstarter
Topicstarter
V

Vhond

Forum Gebruiker
Lid geworden
13 nov 2010
Berichten
73
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
Die hier te vinden is werkt in ieder geval niet...