• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Cisco EPC3925 Bridge mode voor zakelijke gebruikers

Liefde

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 jun 2014
Berichten
12
itpp2011 zei:
En allemaal nergens voor nodig, heb hier uptime van maanden, max speed 200/20.
Als je voor zakelijk kiest moet je zelf ook voor zakelijke kiezen en dat betekend een 5 tal dingen;
1. betaal voor bridge mode
2. zet een (unmanaged) GB switch tussen de cisco en je eigen router
3. laat een lijntest doen zodat je zeker weet dat de verbinding naar de wijkkast goed en stabiel is
4. gebruik een ups voor het modem/switch/router
5. gebruik een goede router
1. Dus alleen omdat ik een kabelmodem bridged wil gebruiken moet ik 4 extra (bijzonder schaarse) IPv4 adresen gaan huren, waarvan er vervolgens 4 niet gebruikt hoeven te worden?
2. Een extra switch op een bakje waar al 4 poorten en wifi op zitten, lekker stroom verbrassen in die te warme meterkast why don't you?
3. Het ligt niet aan de coax-uplink, die is beter dan bij de meesten (vrijwel geen ruis).
4. Stroom is hier dit jaar nog niet uitgevallen, zie ik ook niet gebeuren.
5. Niet een Cisco EPC3925 dus, nee.

Net terug uit Japan. Daar levert de kabelaar een Motorola SURFboard SB6141 DOCSIS 3.0 CPE bij je kabelabo. Kan je echt niet tegenop, qua kwaliteit en stabiliteit, met dat prutskistje van cisco/UPC.
 

itpp2011

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 mrt 2011
Berichten
276
Ziggo
Internet
Gebied
fZiggo
Liefde zei:
1. Dus alleen omdat ik een kabelmodem bridged wil gebruiken moet ik 4 extra (bijzonder schaarse) IPv4 adresen gaan huren, waarvan er vervolgens 4 niet gebruikt hoeven te worden?
Sinds wanneer is dat jou probleem? je neemt een product af en betaald ervoor, schaars of niet is onbelangrijk.
2. Een extra switch op een bakje waar al 4 poorten en wifi op zitten, lekker stroom verbrassen in die te warme meterkast why don't you?
In bridge mode is het een bijzonder dom modem, als zakelijke gebruiker precies wat je wilt. Die paar watt/jaar is voor zakelijk gebruik totaal onbelangrijk. En een zakelijke gebruiker heeft dergelijke spullen niet in een meterkast staan, dat doen alleen gebruikers die niet beter weten.
4. Stroom is hier dit jaar nog niet uitgevallen, zie ik ook niet gebeuren.
Onbelangrijk, als het uitvalt of er is een piek kan je met beschadigde spullen zitten, dat kan een zakelijke gebruiker geld kosten, een ups van 80euro is peanuts tegenover de onkosten van schade.
Net terug uit Japan. Daar levert de kabelaar een Motorola SURFboard SB6121 DOCSIS 3.0 CPE bij je kabelabo. Kan je echt niet tegenop, qua kwaliteit en stabiliteit, met dat prutskistje van cisco/UPC.
Mja en de ISP daar kan met hun firmware zo lekker lokaal (laten)meekijken.
 

basix

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 okt 2011
Berichten
37
Ik blijf dit echt een heel raar verhaal vinden. Waarm UPC moeten wij als klanten 10 euro extra betalen voor 5 ipadressen (die we niet nodig hebben) voordat we de mogelijkheid hebben om Bridge modus te krijgen

Zojuist gebeld met de zakelijk helpdesk. Eerst een heel vreemd horen verhaal moeten aanhoren over veiligheid blablabla, iemand aan de lijn die niet wist waar ze het over had, maar probeerde mij het 5 ip pakket te verkopen.

Uiteindelijk ben ik doorverbonden naar de "technische" helpdesk voor zakelijk gebruik.
Van die persoon hoorde ik dat alleen de optie MET het 5 ip pakket de mogelijkheid geeft tot bridge modus. Dit was zo volgens hem omdat je dan een andere firmware op het modem geladen krijgt die wel stabiel is.

Kortom, als ik dus een zakelijke aansluiting wil met 1 ip in bridge modus, dan kan dat volgens UPC niet wat dat is niet stabiel te leveren.

Een zakelijke aansluiting met 5 ipadressen en dus andere firmware op het modem en bridge modus, is volgens UPC dus wel stabiel te leveren.

Vervolgens vroeg ik de beste meneer waarom het dan wel kan op de particuliere markt (ook pas sinds dit jaar maargoed) en toen bleef het stil

Dit ruikt naar koppelverkoop en is op zijn zachts gezegd een heel schimmig verhaal. Jammer dat er geen echte alternatieve aanbieders zijn in ons geval, anders had ik daar al direct voor gekozen....

Weet iemand of dit "nog" werkt? (ook al is het bedoel voor klanten bij UPC Ireland)
https://www.boards.ie/vbulletin/showthread.php?t=2056758726

Groet
 

denny

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 feb 2004
Berichten
234
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik vind het ook een dubieus verhaal.
Wij zijn op het werk ook sinds enige tijd overgestapt van KPN naar UPC Zakelijk simpelweg omdat KPN ons in de praktijk maar 9mbit down en 1mbit up kon leveren, dat is wel erg karig als er 30+ PC`s van gebruik moeten maken.
Nu hebben we 120 down/12 up, dat werkt uitstekend verder maar we moeten nu dus wel 120 euro per jaar betalen voor die bridge-mode omdat we onze eigen router (Netgear R6250) willen gebruiken.
De routing kwaliteiten van het Cisco modem zijn inderdaad erbarmelijk, zeker met 30+ clients eraan.
Nu met het modem in bridge-mode werkt het helemaal stabiel en zijn de WAN en LAN snelheden uitstekend.
Maar het riekt wel naar koppelverkoop; wij hebben die IP adressen helemaal niet nodig maar we dokken er wel 120 euro per jaar voor, eigenlijk is het van de zotte maarja....het is blijkbaar niet anders bij UPC....
 
N

Non Nominandus

Bij het EPC3925 modem is zakelijk ook veel meer mogelijk dan bij de particuliere klanten.
UPC heeft een standaard modem gekocht en voor particuliere klanten private firmware geplaatst en voor zakelijke klanten zakelijk netwerk gerelateerde firmware.
Ik mocht een keer een kijkje nemen in het modem van een bevriende ondernemer.
 

RobertWebbe

Forum Gebruiker
Lid geworden
13 jul 2005
Berichten
557
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ze hadden het "5 IP Adressen" pakket beter het "Eigen apparatuur" pakket kunnen noemen waarbij je, naast bridge modus, ook nog eens 4 extra IP adressen kunt krijgen als je daar behoefte aan hebt. Dat is volgens mij de intentie geweest van de bedenker. Voor zakelijke proposities gelden er hele andere "regels" dan consumenten proposities.
 

Liefde

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 jun 2014
Berichten
12
itpp2011 zei:
Sinds wanneer is dat jou probleem? je neemt een product af en betaald ervoor, schaars of niet is onbelangrijk.
Huh? Het gaat mij er om dat ik extra moet betalen voor 4 IPv4-adressen, en die vervolgens NIET gebruik of nodig ga hebben. Welke gek verzint zoiets? Lijkt me administratief overigens ook nog een ramp voor upc.
In bridge mode is het een bijzonder dom modem, als zakelijke gebruiker precies wat je wilt. Die paar watt/jaar is voor zakelijk gebruik totaal onbelangrijk.
Niet als je zakelijk gebruik GAAT over het redden van de planeet, bijv. door efficient met energie om te springen. Aan sufkezen als jij gaat de planeet ten onder.
En een zakelijke gebruiker heeft dergelijke spullen niet in een meterkast staan, dat doen alleen gebruikers die niet beter weten.
Ik werk op 3 plaatsen in de hoofdstad, op alle 3 de locaties MOET de UPC-zakelijke modem zich in dezelfde ruimte als waar de electriciteitsmeters zitten (ook wel bekend als de meterkast, ja) bevinden, omdat daar de coax binnenkomt, en omdat op geen van de 3 locaties het wifi gedeelte interessant is. Sowieso, een zakelijk gebruik met wifi is niet professioneel, zeker niet uit een speelgoedkistje als dit cisco kreng.
Onbelangrijk, als het uitvalt of er is een piek kan je met beschadigde spullen zitten, dat kan een zakelijke gebruiker geld kosten, een ups van 80euro is peanuts tegenover de onkosten van schade.
De coax is al galvanisch gescheiden van de modem, en de stroom komt ook uit een protected outlet. Bovendien zitten de kabels hier in de grond. Last van pieken hebben we sowieso nauwelijks. Een UPS, in Amsterdam? Dacht het niet, nee. Die 80 euro haal je er hier niet uit.
Mja en de ISP daar kan met hun firmware zo lekker lokaal (laten)meekijken.
Juist niet. Je hebt een bridged IP zodat je daar zelf mee kunt doen wat je wilt, en meekijkers buiten de deur kunt houden.

Ik blijf bij mijn punt: Weiger extra te betalen voor schaarse IPv4-adressen die niet nodig zijn. Wacht wel tot de fiber hier is gelegd en dan is het bye bye UPC met je flut-hardware, je wanbeleid en je gebrekkige kolere-service. De *ENIGE* reden dat UPC nog bestaat is omdat concurrentie op veel plaatsen non-existent is.
 

CreativeS

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 jun 2011
Berichten
15.710
Ziggo
Geen Producten
Liefde zei:
Ik blijf bij mijn punt: Weiger extra te betalen voor schaarse IPv4-adressen die niet nodig zijn. Wacht wel tot de fiber hier is gelegd en dan is het bye bye UPC met je flut-hardware, je wanbeleid en je gebrekkige kolere-service. De *ENIGE* reden dat UPC nog bestaat is omdat concurrentie op veel plaatsen non-existent is.

Je doet je naam eer aan... maar uh... Fritz!box is ook niet meer zoals vroeger.
Om maar niet te spreken over de KPN-boxjes.

In ieder geval, alvast heel veel succes!