• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Cisco EPC3925 Bridge mode voor zakelijke gebruikers

Topicstarter
Topicstarter
B

BackfireNL

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 okt 2012
Berichten
6
Dat is behoorlijk krom. Waarom niet bij zakelijke gebruikers beschikbaar stellen met 1ip maar wel bij particuliere klanten.
 

madmax

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 mei 2007
Berichten
135
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Stuur een pb naar webcare, die kunnen er wel achter komen of je in ieder geval meer vertellen.
 

Ariewtf

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 jan 2013
Berichten
1
De reden dat upc geen bridge modus vrijgeeft is heel simpel, een upc mederwerker vertelde mij dat het market technish niet is gedaan.

Het is wel mogenlijk met deze manier :
https://www.boards.ie/vbulletin/showthread.php?t=2056758726

maar ik heb geen idee hoe je dan een vast ip insteld,
ben er zelf ook al mee bezig geweest maar krijg het niet voor elkaar.


Ps ben nieuw op het forum ;)
 

Kubiekdriehoekje

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 okt 2008
Berichten
16
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ariewtf zei:
De reden dat upc geen bridge modus vrijgeeft is heel simpel, een upc mederwerker vertelde mij dat het market technish niet is gedaan.

Het is wel mogenlijk met deze manier :
https://www.boards.ie/vbulletin/showthread.php?t=2056758726

maar ik heb geen idee hoe je dan een vast ip insteld,
ben er zelf ook al mee bezig geweest maar krijg het niet voor elkaar.


Ps ben nieuw op het forum ;)

Het lijkt erop dat de "dual ip" optie een dhcp adres aanvraagd en tevens een static adres vast legt. Eens kijken of ddwrt dat al ondersteund.
 

arjanvl

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 feb 2013
Berichten
1
Hey allemaal,

Wij zijn zakelijke klant bij UPC en ik wil, door geneuzel met DMZ en port forwarding, onnodige NAT-ing gewoon beschikken over Bridge mode. Dus gebeld met zakelijk, nee niet mogelijk, hier en elders lees je wél mogelijk... commercieel of technisch gezien zijn twee heel verschillende zaken.

Commercieel vind ik geen argument, zelf eigenlijk een beetje dom om een hele range te moeten gaan aanwijzen omdat dan alleen bridge zou werken. We lopen al uit de IP adressen, en nu willen ze dat we er nog meer afnemen...

Zoals ik hier uit deze thread opmaak, ben ik echt niet de enige die graag bridge mode wil. We hebben hier een geavanceerd Netgear SRX5308 staan waarmee ik zelf alles netjes kan afvangen, en als UPC onverhoop besluit de lijn plat te gooien om een of ander, schakelen we netjes om naar de andere lijn die we hebben.

Dus, vraag aan UPC. Waarom zo moeilijk doen, het is technisch mogelijk, met een kleine ingreep van jullie kant uit! het is toch te zot dat we in de code van het modem moeten gaan "harken" om bridge aan te kunnen zetten? Bij XS4ALL is het sowieso geen issue... een simpele lijn kost een ditto bedrag.

En als er een technisch verhaal is, doe het dan voor eens en altijd duidelijk uit de doeken, dat voorkomt een hoop frustratie over de (toch al niet beste) status van UPC en klantvriendelijkheid.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.692
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
En jij hebt een zakelijk abonnement?
Dat het bij de particulier abonnementen kan met een EPC3925 is bekend.