Cisco 8485DVB start niet meer op


FiestaZetec

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 mei 2020
Berichten
4
Hallo,
Ik heb een Cisco 8485DVB ontvanger als 2de ontvanger in de slaapkamer, sinds een tijdje start hij niet meer op, niks op het scherm, led scherm of lampjes op de unit gaan niet meer aan en als je het stroom eraf haalt en er weer op doet na een tijdje doet hij niks totdat hij een half uur op het stroom is geweest waarna hij deels iets doet, de HDD begint te draaien maar gaat steeds uit en weer aan (vrij snel achter elkaar) Optical audio poort geeft wel rood licht wanneer hij dit doet.
Is dit nog te repareren? of is het tijd om iets anders te zoeken?
Heb nu tijdelijk een Samsung unit er staan, maar deze is ouder, neemt niet op en heeft alleen Scart, al werkt hij tenminste wel
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.352
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Alles is natuurlijk te repareren. Je moet het wel zelf kunnen, want als je het werk uitbesteed is een nieuwe goedkoper.

Mijn 8485 ligt bij de Rova. Die had ontvangers die steeds slechter werden. De 8485 is wel een stroomvreter. Ondanks een ventilerende behuizing vol met gaatjes, werd hij goed heet in gebruik. Ik heb al weer heel wat jaren een Humax 5100c. Die blijft handwarm en heeft ook geen ventilatieopeningen nodig om al die hitte af te voeren, zoals bij de 8485. Alleen dat al is een reden om over te stappen.
 
Topicstarter
Topicstarter
FiestaZetec

FiestaZetec

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 mei 2020
Berichten
4
Had hiervoor ook al 1 die de geest gaf, wel op een andere manier (vloog in de fik), eraan werken is voor mij geen enkel probleem, lijkt ook alsof de caps in het voeding gedeelte slecht zijn, of daar naar op weg zijn. Wat zou een goed model zijn om hem te vervangen? Moet voor mij niet te duur zijn ivm. 2de ontvanger
 
Topicstarter
Topicstarter
FiestaZetec

FiestaZetec

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 mei 2020
Berichten
4
Ik zat zelf te kijken naar een 5200C, is dat een beetje een goed model?
 

TheGrouch

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 aug 2008
Berichten
4.748
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
Ik heb mijn 8455 (het zilveren model) jaren geleden vervangen door een 5200. Nooit spijt van gehad.
Overigens werkt dit alleen als je in fZiggo gebied woont en dus een eigen smartcard hebt.
Die kun je dan gewoon overzetten naar de 5200.
Voor interactieve tv moet de 5200 wel met het internet verbonden worden via een utp kabel (of wifi dongel).
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.352
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
…eraan werken is voor mij geen enkel probleem, lijkt ook alsof de caps in het voeding gedeelte slecht zijn, of daar naar op weg zijn. …
De beschreven problemen leken me inderdaad ook iets van een te lage spanning. Dat zal dan iets in het voedingsgedeelte zijn.