• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

CI+ module UE55RU7172UXXH

Vraag

Pietlut

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jan 2017
Berichten
671
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Goedemiddag,
Wellicht dat jullie me kunnen helpen..

Een bekende van mij zou graag een CI+module willen IPV het kastje wat ze nu heeft.
Maar de vraag is of de tv Ziggo gecertificeerd is?
Heb zelf gezocht en in zoverre ik zie zou het antwoord neen moeten zijn.
Het is wel een vrij nieuwe tv.
Zouden jullie mij kunnen zeggen of dit klopt ven of het dan echt geen zin,niet raadzaam is om een CI+ module aan te schaffen?
Model is:
UE55RU7172UXXH

Alvast bedankt voor de reactie(s).
 

freeewillie

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jan 2006
Berichten
2.873
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
@marans het verschil is denk ik , bij een nederlands tv zeg je ziggo is mijn aanbieder zoek digitale zenders
bij buitenlandse tv moet je alles handmatig ingeven , maar bij sommige tv krijg je die mogelijkheid niet als je land op nederland zet

Dus @Pietlut dus gewoon kijken of je digitale zenders kan vinden met dit toestel
 
Laatst bewerkt:

marans

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jun 2011
Berichten
1.200
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
nog niet tegengekomen, maar dat zou altijd een keer kunnen bij een bepaald merk of model.
zelf een samsung bestemd voor iberisch schiereiland tegengekomen. ook bij de blauwe bol vandaan, dus altijd goed uitkijken daar.
daar kwam standaard inderdaad geen optie buiten die 2 landen naar voren. zenders werden wel gevonden.
ook wat niet standaard in je lijst staat, maar wel op netwerk aanwezig is;) module werkt ook gewoon.
 
Topicstarter
Topicstarter
Pietlut

Pietlut

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jan 2017
Berichten
671
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Zeer bedankt iedereen.
Heb heel veel gehad aan al jullie hulp..waardeer ik zeer.
Ik zal het haar maar vertellen hoe ik het zie..ze kan hem bestellen maar dan zal ik deze dus voor haar in orde moeten maken mbt instellen en dergelijke.
Zal ik dan eerst de zenders eens moeten inlezen? Ik neem aan dat er wel meerdere mensen zijn die een niet gecertificeerde Ziggo tv hebben maar alles gewoon prima werkt maar dan zal ik dus meer moeite moeten doen om alles goed bij haar te krijgen.
Bij een wijziging zal ik inderdaad weer aan de slag moeten om alles goed te krijgen..hulp van de helpdesk zal ze niet krijgen dus zal ik dan alles moeten regelen.

Ik zal eens met haar overleggen of ze dit pad op wilt gaan..
 
Topicstarter
Topicstarter
Pietlut

Pietlut

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jan 2017
Berichten
671
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
@marans het verschil is denk ik , bij een nederlands tv zeg je ziggo is mijn aanbieder zoek digitale zenders
bij buitenlandse tv moet je alles handmatig ingeven , maar bij sommige tv krijg je die mogelijkheid niet als je land op nederland zet

Dus @Pietlut dus gewoon kijken of je digitale zenders kan vinden met dit toestel
Wederom @marans en @freeewillie hartelijk dank voor de hulp.
Ik zal eens checken of ik alle zenders kan vinden en ook met haar overleggen of zij deze weg wilt bewandelen.
Want hulp zal ze van de helpdesk niet krijgen en telkens al er iets niet goed werkt of veranderd wordt in de zenderlijst moet ik het gaan aanpassen.
Vraag me ook af wat de ervaringen zijn van andere mensen die een CI+ module gebruiken met een niet Ziggo gecertificeerde tv.
 

seagel

Forum Gebruiker
Lid geworden
7 jul 2008
Berichten
10
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Wederom @marans en @freeewillie hartelijk dank voor de hulp.
Ik zal eens checken of ik alle zenders kan vinden en ook met haar overleggen of zij deze weg wilt bewandelen.
Want hulp zal ze van de helpdesk niet krijgen en telkens al er iets niet goed werkt of veranderd wordt in de zenderlijst moet ik het gaan aanpassen.
Vraag me ook af wat de ervaringen zijn van andere mensen die een CI+ module gebruiken met een niet Ziggo gecertificeerde tv.
niet iemand in familie of kennissen kring die en adapter en kaartje hebben om het uit te proberen?
 

casperd

Product Tester
Lid geworden
21 jun 2010
Berichten
1.863
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Belangrijkste verschil is het wel of net kennen van de standard frequencies en de netwerk is. Die je gewoon met de hand invullen.

Ik zou dus eerst beginnen met de FTC frequentie/netwerk id. Als dat werkt is er een zeer grote kans dat CI+ met smartcard ook werkt. Als het niet werkt, 100% zeker dat CI+ ook niet werkt.
 

marans

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jun 2011
Berichten
1.200
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
werking van een common interface module met kaart heeft niets te maken met zoeken en vinden.
ook als de zenders door elkaar staan zal de kaart gewoon netjes aangeven of je mag kijken en je cam zal gewoon decoderen.
meer dan dit softwarematig verschil is er niet met een EU-model. alles moet namelijk wel gewoon aan DVB specificaties voldoen.
 
Topicstarter
Topicstarter
Pietlut

Pietlut

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jan 2017
Berichten
671
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
werking van een common interface module met kaart heeft niets te maken met zoeken en vinden.
ook als de zenders door elkaar staan zal de kaart gewoon netjes aangeven of je mag kijken en je cam zal gewoon decoderen.
meer dan dit softwarematig verschil is er niet met een EU-model. alles moet namelijk wel gewoon aan DVB specificaties voldoen.
Hoi Marans,Casperd,Seagel mag ik jullie enorm bedanken voor jullie hulp.
Hier heb ik heel veel aan. Ze gaat deze week de module aanvragen ik denk dat ik het gewoon werkend ga krijgen.
Zal eerst het FTC pakket zoeken en we zullen zien of ie alle zenders vindt.. ik denk het wel.
Enorm bedankt voor alles!