CI+Module betere ontvangst?

  • Onderwerp starter Baron077
  • Startdatum

Topicstarter
Topicstarter
B

Baron077

Afgelopen weekend nog met iemand erna gekeken, maar er was weinig aan te doen, ik laat het hierbij.
 

EdmondVS

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 sep 2016
Berichten
497
Gebied
fUPC
Als je onze adviezen in de wind slaat valt er inderdaad weinig aan te doen. Van diverse kanten is je aan geraden om de TV eens rechtstreeks met een kort kabeltje aan te sluiten op het AOP (dat is het allereerste wat je moet doen). Over het resultaat hebben verder niets gehoord. Dus kennelijk heb je dat ook niet gedaan. Tja... zonder dat kom je geen stap verder en houdt alles op.
 

Gooffy

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 aug 2009
Berichten
180
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ook even proberen zonder splitter/filter ertussen, al een paar keer meegemaakt dat daar een probleem mee was.
 

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.487
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Inderdaad, want wordt er wel gerealiseerd dat een splitter sowieso de signaalsterkte halveert? Plus nog een klein beetje meer.
 

lebans

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 feb 2006
Berichten
190
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Als je onze adviezen in de wind slaat valt er inderdaad weinig aan te doen. Van diverse kanten is je aan geraden om de TV eens rechtstreeks met een kort kabeltje aan te sluiten op het AOP (dat is het allereerste wat je moet doen). Over het resultaat hebben verder niets gehoord. Dus kennelijk heb je dat ook niet gedaan. Tja... zonder dat kom je geen stap verder en houdt alles op.
Dat vond ik ook de enige snelle test, tenzij de tv met superlijm aan de wand geplakt is.
 

Nohara

Forum Gebruiker
Lid geworden
7 okt 2012
Berichten
446
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Mijn persoonlijke ervaring is dat een splitter op het AOP niet ideaal werkt. Het had het idee om meer TV aansluitpunten te creëren in huis, dus ben aan de slag gegaan met een splitter om meer ruimte te creëren op mijn versterker. Ik heb er zelfs nog een ’dure’ Technetix voor gekocht om er zeker van te zijn dat het niet aan mijn splitter lag.

Mijn situatie is nu als vanouds: AOP > Versterker (FRA-752) > 3x TV + Modem. En dat werkt perfect.

Wat absoluut niet werkte was:

AOP > Splitter >
______________ Modem
______________ Versterker > 1/4x TV

TV gaf regelmatig slecht beeld, en internet met veel foutpakketten. Wanneer ik het modem direct op het AOP aansluit verdwijnen de foutpakketten, hetzelfde geldt voor TV, geen BER fouten meer wanneer het direct op het AOP is aangesloten. Bij mij persoonlijk was de splitter (een goedkope en de technetix) de zwakste schakel.

Als ik zie dat de boel is aangesloten mét splitter en zonder versterker, dan heb ik toch het idee dat daar wat te verbeteren is. Ik snap eerlijk gezegd niet dat Ziggo niet gewoon een versterker naar je stuurt, dat kost je een belletje en sturen ze kostenloos op. Althans zo ging dat voorheen.
 

Knurk

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 aug 2011
Berichten
821
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dan had je gewoon beroerde splitters of een te zwak signaal op het AOP. Ziggo zal nooit zelf een modem op de versterker aansluiten, dit heeft teveel problemen bij klanten opgeleverd.

Maar de topicstarter is zelfs te lui om het plastic kapje van z'n splitter te halen dus ik stel voor dat dit topic op slot gegooid wordt.
 

marans

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jun 2011
Berichten
1.107
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
zoals nohara het omschrijft, zo sluit ik het bij iedereen aan. en werkt inderdaad helemaal perfect.
modem op 1 en daarna alleen maar kabels rechtstreeks naar het apparaat. wel dat rare kapje met dat "sleutelgat" van het aop af halen.
als er iets stoort, dan zijn het die dingen wel.
 

Knurk

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 aug 2011
Berichten
821
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Toen ik nog een versterker nodig had sloot ik het ook zo aan en dat werkte prima inderdaad. Maar enkele jaren geleden heeft Ziggo er beleid van gemaakt om altijd eerst een splitter op het AOP aan te sluiten.
 

EdmondVS

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 sep 2016
Berichten
497
Gebied
fUPC
Toen ik nog een versterker nodig had sloot ik het ook zo aan en dat werkte prima inderdaad. Maar enkele jaren geleden heeft Ziggo er beleid van gemaakt om altijd eerst een splitter op het AOP aan te sluiten.
Ik begrijp dit Ziggo beleid ook niet. Eerst het signaal verzwakken (met de splitter) en daarna weer versterken komt de signaal/ruis verhouding niet ten goede (alleen zinvol wanneer het signaal loeisterk binnenkomt om oversturing te voorkomen).