Cat7 geeft problemen op Connect Box

Een cat7 heeft een hogere weerstandswaarde dan cat 5e en cat6.
Is dat zo? Het enige wat ik zou kunnen bedenken is dat dit wordt veroorzaakt door langere aders ten gevolge van meerdere twists.
Maar heeft cat7 wel enige zin? En een volgende vraag, bestaat cat7 eigenlijk wel? Want als ik me niet vergis is er, al eerder betoogd, nog steeds niet een algemeen aanvaarde norm voor. Hooguit mag men hogere eisen eisen eraan stellen dan aan cat6a. Maar ook dat is veel te vaag. Zolang die norm er nog niet is lijkt het me dan ook een volslagen onzinproduct.
 
Cat7 bestaat wel degelijk, en het mag zeker de naam dragen. Ik heb er genoeg aangelegd, via scada kan je real time zien wat de snelheden zijn op echt langere afstanden. Wat opvalt is, dat de bandbreedte groter is dus er kan meer data tegelijk doorstromen zonder verlies. Daarom wordt deze kabel veel gebruikt bij echt grote afstanden. Dat is ook de reden om het te proberen op mijn Ziggo modem. Ik download veel grote bestanden tegelijk, maar helaas de cat7 werkt niet op het modem, dit door een net iets te hoge weerstanswaarde van de cat7.
 
Aantekening 2020-02-23 115242.jpg

Cat 7 in vele lengtes te koop. Wat begrijp ik niet, deze prijs lijkt mij voor deze lengte acceptabel.
 
Cat7 bestaat wel degelijk, en het mag zeker de naam dragen.
Dat ontkende ik ook niet, anders zou er niet zoveel van worden verkocht. Maar waar ik op probeer te wijzen is dat nergens officieel een norm is vastgelegd. Het lijkt me hoog tijd dat dit eens gebeurt. Ik zie hier boven wel zo'n specificatie, maar zolang die niet formeel is vastgelegd heeft het totaal geen wettelijke waarde.

Helemaal buiten beschouwing gelaten of het product enige zin heeft voor de doorsnee thuisgebruiker. Ook met het oog op toekomstverwachtingen. Afgezien nog van niet passende connectors.
 
Ik snap al dat gedoe niet met die Cat kabels, heb gewoon een huis tuin en keukenkabeltje en haal de volle bak...…...
 
Het gaat ook niet om de volle bak te halen, maar om de hoeveelheid data er tegelijk door te laten stromen, met geen verlies. Ik leg hier ook maar het verschil uit, dat wil niet zeggen dat jij een cat7 moet aanschaffen. Voor de één heeft het een voordeel dan voor de ander. Ik ga meer in op de techniek wat er nu mogelijk is meer niet hoor. Maar je modem moet één cat7 wel toelaten, wat bij de meeste routers niet het geval is.
 
Dus, als ik ff teruglees, het valt voor de gewone gebruiker onder de catagorie Monsterkabel, dus overkill(oplichting) om @Johnny54 te citeren ;)
 
@Franz, overkill is niet per definitie oplichting. Dat zou het zijn als het waardeloze troep zou zijn. Je hoeft alleen niet open te staan voor fraaie verhalen die je gouden bergen beloven. Ik vergelijk het liever met b.v. zilver of gouden bestek. De verkopers daarvan zou ik beslist niet oplichters willen noemen, zijn ze ook zeker niet. Heel chic dat bestek, maar het het eten smaakt er geen hap lekkerder door. Kortom, je hebt volgens mij met je vorige bericht het grootste gelijk van de wereld.
 
Terug
Bovenaan