• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Cat7 geeft problemen op Connect Box


EdmondVS

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 sep 2016
Berichten
413
Gebied
fUPC
...Wat schrijf ik de hele tijd? Precies wat daar staat, alleen ik verwoord het simpeler. ....
"Simpeler"? Dacht het niet. Je schreef immers: "Bandbreedte heeft niets te maken met gbs". Dat is toch iets heel anders dan Jef61 schreef (nog daargelaten dat het kletskoek is). Over "raar" commentaar gesproken. ::)

PS: Maar laten we er maar mee ophouden, want met audiofools die in dure kabeltjes geloven, valt sowieso niet te praten.
 
Laatst bewerkt:

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.318
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Moet jij mijn eerste bericht lezen.
CAT7 kabel is dikker en ondersteund een hogere bandbreedte in mhz ja en betere afscherming per aderpaar maar de snelheid en de hoeveelheid bitjes die er overheen gaan worden alleen bepaald door de snelheid van de verbinding en dat is meestal 1 Gbit. Je kunt er natuurlijk wel 10 Gbit over heen jagen als jou apparatuur (switches, pc, nas) dat ondersteund maar dat kan ook met CAT6/6A kabel en zelfs met een CAT5e kabel gaat het vaak wel werken tot een meter of 50.

Feit blijft een CAT7 kabel is volledig overkill en als jij niet van plan om op korte termijn met. 40 Gbit te gaan klooien of extreem lange lengtes gebruikt heeft 'zo'n kabel echt 0.0% zin.
 

PetervdM

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 nov 2008
Berichten
460
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Moet jij mijn eerste bericht lezen.
heb het gelezen, en zelden zo'n hoop onzin op zo'n klein stukje beeldscherm zien staan.
ben net als @EdmondVS electronicus met 35+ jaar ervaring in netwerk technologie, al van voor ethernet.
het is heel simpel.
als je wil dat 100Mb/s betrouwbaar en volgens en binnen specificatie werkt heb je minimaal CAT5 nodig. alles hoger is overkill, lager kan werken maar dan heb je geluk.
als je wil dat 1Gb/s betrouwbaar en volgens en binnen specificatie werkt heb je minimaal CAT5e nodig. alles hoger is overkill, lager kan werken maar dan heb je geluk.
als je wil dat 10GB/s betrouwbaar en volgens en binnen specificatie werkt heb je minimaal CAT6 nodig. alles hoger is overkill, lager kan werken maar dan heb je geluk.
CAT7 ben ik in het wild nog niet tegengekomen, misschien ergens een ienieminie stukje als zéér korte verbinding in een stack zonder dat het erop stond. boven 1Gb/s gebruik je toch al bij voorkeur monomode glasvezel verbindingen.
het verschil tussen de verschillende CAT specificaties zit hem in impedantie en demping bij toenemend hogere frekwenties.
kortom, CAT7 voor gebruik aan een ziggo modem is complete overkill, maar als je het wil moet je het vooral doen ......

houd er wel rekening mee dat CAT7 shielded kabel is, en je dan moet uitkijken voor aardlussen. professionele apparatuur heeft geïsoleerde aansluitingen, of consumenten apparatuur dat altijd heeft weet ik niet.
 

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.460
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
het is heel simpel.
als je wil dat 100Mb/s betrouwbaar en volgens en binnen specificatie werkt heb je minimaal CAT5 nodig.
Op zich waar. Maar wordt dat nog steeds verkocht? CAT5e is er namelijk al meer dan 20 jaar. Hooguit kun je ingeval van een nog ouder thuisnetwerk waar dat nog aanwezig is zeggen "lekker laten zitten zolang het voldoet".
 

PetervdM

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 nov 2008
Berichten
460
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Op zich waar. Maar wordt dat nog steeds verkocht? CAT5e is er namelijk al meer dan 20 jaar. Hooguit kun je ingeval van een nog ouder thuisnetwerk waar dat nog aanwezig is zeggen "lekker laten zitten zolang het voldoet".
zou me verbazen als het nog verkocht wordt, maar het ligt er natuurlijk nog wel. en dan mag je vertellen dat dat ene lettertje "e" een verschil maakt van een factor 10.
 

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.460
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dat ga ik je ook niet vertellen, kijk maar naar m'n laatste zin. Je hebt natuurlijk gewoon gelijk. Alleen als je nu nog helemaal opnieuw zou beginnen, dan kan het toch wel verstandig zijn om cat6(a) te overwegen. Want zoveel duurder dan cat5e is dat niet. Nu is het dat wellicht nog niet, maar wie weet dienen zich ooit toepassingen aan waar dat wel zinvol is.
 
Laatst bewerkt: