Brexit en de BBC

Laatst bewerkt:
Britse BBC One en BBC Two zetten Luxemburgse licenties in voor Nederlandse distributie

De BBC zal per 1 januari 2021 Luxemburgse uitzendlicenties gebruiken ten behoeve van de continuiteit van de Nederlandse en Belgische distributie van de publieke zenders BBC One, BBC Two, BBC Four, CBBC en CBeebies. Ten behoeve van de uitzending van BBC World News zal de commerciele tak BBC Global News ook een Luxemburgse uitzendlicentie gebruiken. Voor de uitzending van BBC First, BBC Entertainment, BBC Brit en BBC Earth (BBC Brit en BBC Earth worden in Nederland niet verspreid) zal de commerciele tak BBC Studio uitzendlicenties van het Nederlandse Commissariaat voor de Media gebruiken. Dit blijkt uit antwoorden op door Nederlands MediaNetwerk gestelde vragen aan de BBC.

Lees verder (Bron: nederlandsmedianieuws.nl): Britse BBC One en BBC Two zetten Luxemburgse licenties in voor Nederlandse distributie (nederlandsmedianieuws.nl)
 
De Luxemburgse licenties zijn ook voor Virgin Media (Ierland) en Sky Televisie nodig voor het doorgeven van BBC kanalen in Ierland. Dit geldt ook voor het door blijven geven van Britse commerciele zenders zoals ITV, Channel Four en Channel 5 in Ierland.

Het zou een goed idee zijn als Ziggo BBC Four in HD aan het mieserige aanbod toeveogd. Eind deze maand Discovery World weg, BBC Four in HD terug. Met een Luxemburgse uitzendlicentie is dat nu wel mogelijk.
 
Laatst bewerkt:
Dit geldt ook voor het door blijven geven van Britse commerciele zenders zoals ITV, Channel Four en Channel 5 in Ierland.
Heb jij hier een Bron voor? Er wordt nl. Alleen gesproken over de BBC.
Deze zenders zitten in Ierland bv ook niet op de kabel nl.
 
ITV3, ITV4, Channel 4 HD, Channel 4 +1, Film 4 HD, Film 4 +1, More 4 HD, More 4 +1, E4 HD en E4 +1 worden allemaal door Virgin Media (ROI*) aan klanten doorgegeven. Virgin TV Full House Essentials & HD https://www.virginmedia.ie/customer...tv/virgin-tv-channels/virgin-tv-channel-list/

Sky (ROI) geeft Channel 4, 4 More en E4 door. Channel 5 en andere UK commerciele zenders kunnen ook via de schotel (free to air) in ROI ontvangen worden. TV Channels, Irish & UK Favourites: https://www.sky.com/ireland/broadba...nt-size-25px---Irish---UK-favourites--span--5

(* ROI = Republic of Ireland)
 
Laatst bewerkt:
Het maakt eigenlijk niets uit of de kanalen een licentie in Luxemburg of een ander EU land aanvragen. Eenmaal actief, is de EU uitzendlicentie voor het hele EU gebied geldig.
 
Niet helemaal. Ze mogen inderdaad in heel de EU uitzenden, maar ze moeten ook de rechten hebben om de programma's die ze uitzenden in de andere landen uit te mogen zenden.
 
Terug
Bovenaan