• Welkom op het onafhankelijke Ziggo forum. Een forum voor en door klanten van Ziggo.
    Registreer je gratis en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies!

Blokjes


Vraag

Heuv

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 aug 2021
Berichten
5
Sinds paar dagen nieuwe tv...Samsung qn95a...nu regelmatig blokjes in beeld..vorige tv nooit dat probleem gehad...ook nieuwe( dure) hdmi kabel.
Iemand een oplossing?
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
2.005
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Je beschrijft 2 verschillende problemen, blokjes en verminkt geluid dat is een ontvangst probleem. Gezien je zegt een Mediabox Next te gebruiken heeft dat niks met de TV te maken want next ontvangt de dvb-c signalen via de coax en niet de TV. Misschien even checken of je die coax kabel per ongeluk half los getrokken hebt of de connector los zit etc of er iets speelt. Verder kun je misschien checken of de signaal waardes goed zijn maar geen idee hoe dat gaat op de next.

Verder beschrijf je dat beeld en geluid soms 2 seconde geheel wegvallen, dat zou ook een ontvangst probleem kunnen zijn maar dan verwacht ik tegelijk blokjes. Daarom klinkt dat eerder als een HDMI handshake probleem tussen next en TV. En dat kan aan de instellingen van de TV of de Next box liggen.

Mijn advies is om eerst probleem 1 op te lossen zodat je ontvangst goed is. Dan pas met probleem 2 gaan spelen, anders raak je het spoor misschien bijster.