Blokjes in beeld op tv met CI module.

Status
Niet open voor verdere reacties.

AlfredB

Forum Gebruiker
Berichten
10
Goedemorgen,

Onze 2e tv werkt met een ci module en de huiskamer tv met de mediabox xl. De slaapkamer tv geeft steeds blokjes beeld en de huiskamer tv werkt goed. Wat kan ik doen om de blokjes op de slaapkamer tv te verhelpen? Zou de signaal versterker van Ziggo helpen? En zoja, deze versterker op de coax van de slaapkamer tv aansluiten of direct na de hoofd aansluiting, zodat alle tv,s een sterker signaal krijgen.

alvast bedankt,

Vr.gr.

Alfred B.
 

Bijlagen

  • 20210828_110920.jpg
    20210828_110920.jpg
    196,3 KB · Weergaven: 344
Laatst bewerkt:
Een versterker kan helpen, maar het is handiger om eerst uit te leggen hoe alles is aangesloten. Misschien is er maar een kleine aanpassing nodig.

De Ziggo kabel komt ergens je huis binnen, hoe loopt het vanaf daar en waar/hoe wordt de kabel gesplitst.
Wat voor soort kabels/connectors worden gebruikt?
Soms kan een foto veel duidelijk maken.
 
Aanvulling:
Indien nog niet gedaan eerst de hele coaxbekabeling controleren van AOP tot aan de TV.
Zitten alle pluggen (connectors) goed vast? Het beste kan je even alle pluggen uit de TV, splitter etc. trekken* en er dan weer in.
Eventuele slechte contacten vind je zo meestal heel snel.

* F-connectors niet trekken maar los / vast draaien.
 
aanvulling op foto.
de coax hoofdkabel is verbonden met de ziggo splitter. hiervandaan wordt e.e.a. gesplitst naar de diverse vertrekken. De huiskamer tv zit op de eerste 2voudige splitter en de andere vertrekken op een drievoudige splitter.
 
Laatst bewerkt:
Ik zie 3 splitters achter elkaar. De 1e (met plastic kapje) geeft 3 a 3.5 dB verzwakking, dan geeft de 2e nog eens 3 a 3.5 db verzwakkingen en nr 3 geeft zelfs 7 a 7.5 dB verzwakking op ieder uitgang.
De TV' s aangesloten op de 3 voudieg splitter krijgen dus een 3 + 3 + 7 = 13 a 14.5 dB zwakker signaal en dat is echt teveel van het goede.
Inderdaad tijd voor een goede versterker.

Als ik het op de foto goed zie dan komt de kabel die aan de achterkant van de 1e splitter (in plastc kapje R, TV, data) vanaf je AOP, of is het een zelf verlengde groene kabel van Ziggo.
Vervang die 1e splitter door de 2-voudige en vandaar 1 kabel naar de modem en de andere naar een versterker met 4 uitgangen.
 
Om te beginnen, ik zie geen groene kabel dus dit is niet de plek waar de hoofdkabel binnen komt. Een groene kabel moet uit komen op een modern Braun AOP, desnoods ziggo bellen om dit voor je te regelen. Daarna de juiste 2 weg splitter er op, 1 kabel naar het modem en eentje naar ziggo technetix versterker met 4 uitgangen. Daarna kijken naar de kabels, zorg dat je de juiste kabels en pluggen gebruikt, als het rommel is vervangen door kabelkeur materiaal.

De uitgangen van de versterker ook zo aansluiten dat de langste kabel de meeste versterking krijgt. Verder een einddoos plaatsen waar de aansluiting uit komt of direct de kabel op het apparaat (tv/ontvanger) inpluggen, zorg altijd dat niet gebruikte uitgangen of aansluitingen afgesloten worden ivm instraling.
 
1 vraagje: hoe sluit je de niet gebruikte aansluitingen op een nette manier af? En doe je dat op de verdeler of aan het eind van de coax kabel ?
 
Als je naar de link van @freeewillie kijkt de onderste van bericht #5 zie je de afsluitweerstanden zitten. Als je deze aansluiting niet gebruikt laat je deze erop zitten.

7712A849-4045-4C5F-929E-AEA6D6A33266.jpeg
 

Bijlagen

  • 15139F8C-C900-4FA4-82E4-1749403A5F40.jpeg
    15139F8C-C900-4FA4-82E4-1749403A5F40.jpeg
    56,5 KB · Weergaven: 99
Allemaal bedankt voor de tips. Ik zal het eventuele resultaat hier melden..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan