• Welkom op het Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door klanten van Ziggo
    Registreer je direct en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies.

Blokjes in beeld op tv met CI module.

Vraag

AlfredB

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 aug 2021
Berichten
10
Goedemorgen,

Onze 2e tv werkt met een ci module en de huiskamer tv met de Mediabox XL. De slaapkamer tv geeft steeds blokjes beeld en de huiskamer tv werkt goed. Wat kan ik doen om de blokjes op de slaapkamer tv te verhelpen? Zou de signaal versterker van Ziggo helpen? En zoja, deze versterker op de coax van de slaapkamer tv aansluiten of direct na de hoofd aansluiting, zodat alle tv,s een sterker signaal krijgen.

alvast bedankt,

Vr.gr.

Alfred B.
 

Bijlagen

  • 20210828_110920.jpg
    20210828_110920.jpg
    196,3 KB · Weergaven: 242
Laatst bewerkt:
Oplossing
Om te beginnen, ik zie geen groene kabel dus dit is niet de plek waar de hoofdkabel binnen komt. Een groene kabel moet uit komen op een modern Braun AOP, desnoods ziggo bellen om dit voor je te regelen. Daarna de juiste 2 weg splitter er op, 1 kabel naar het modem en eentje naar ziggo technetix versterker met 4 uitgangen. Daarna kijken naar de kabels, zorg dat je de juiste kabels en pluggen gebruikt, als het rommel is vervangen door kabelkeur materiaal.

De uitgangen van de versterker ook zo aansluiten dat de langste kabel de meeste versterking krijgt. Verder een einddoos plaatsen waar de aansluiting uit komt of direct de kabel op het apparaat (tv/ontvanger) inpluggen, zorg altijd dat niet gebruikte uitgangen of aansluitingen...

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
2.840
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Dan dit aop punt Uit 1986. Overigens zit er geen kabel in ook niet aangetroffen in de kruipruimte.

1.jpeg
 

Webcare Ziggo

Webcare Ziggo
Lid geworden
24 jan 2017
Berichten
1.032
Goedemorgen! Blokken in beeld is natuurlijk lastig wanneer je lekker tv wilt kijken... Daar zijn oplossingen voor en je zoekt het al in de goede hoek. Wanneer je meerdere coax kabels aansluit op de aansluiting zal er niet genoeg signaal overblijven voor bijvoorbeeld je tweede tv. Dit resulteert in blokkerig of hangend beeld.

Het kan dan zijn dat de coax kabel niet meer in orde is. Wanneer ik je situatie zie zoals op de foto lijkt het probleem eerder in het signaal te zitten. Wanneer je ervoor kiest een versterker te gebruiken, sluit deze dan zo dicht mogelijk op de hoofdaansluiting aan.

Mocht je meer willen weten of vragen hebben hierover. Neem dan contact op met onze klantenservice via 0900-1884 of met de vaste lijn via 1200. Je kunt ook altijd één van onze social media kanalen kiezen! We zijn daar 24 uur per dag aanwezig.
 

Vergelijkbare onderwerpen