Bij gebruik spitter geeft blokjes

Daarmee is de lading nog niet weg Edmond. Of zie ik dit verkeerd?
Ja, dat zie je verkeerd. Met die lading valt het wel mee, maar de boosdoener is het netfilter in de TV. Via twee condensatoren is het chassis (en dus ook de buitenmantel v.d. coax) aan beide polen v.h. net verbonden. Daar staat dus 230/2=115V op. Die condensatoren zijn niet zo groot, waardoor de max. stroomsterkte weliswaar beperkt blijft, maar het "prikt" behoorlijk. Dus gewoon stekker(s) eruit.
PS: Dit verhaal gaat natuurlijk niet op wanneer de TV is aangesloten op randaarde. Dan geen "geprik".
 
Laatst bewerkt:
@kerbyOok hebben ze niet altijd de juist meetapparatuur bij de hand (of mogen ze die zelfs niet gebruiken en krijgen die dus ook niet mee!). Dat weet jij net zo goed als ik. We leven immers niet in een ideale wereld.
er zijn verschillende meters, maar iedere monteur moet toch de meest "simpele" (dsq-)meter hebben en kunnen gebruiken. In geval A zou ik een leesbril adviseren, geval B zou ook niet mogen. Al heb ik zelf thuis ook monteurs over de vloer gehad voor een storing, met hele andere meet-apparatuur, probleem was een verouderde printplaat in de eindversterker op straat.
 
Ik ga ook vragen of hij dan toch maar de connector van slaapkamer tv wil vernieuwen ondanks ze wel goed zijn volgens monteur. Maar dat is wel precissie werk zoals Kerby aangaf. Dan laat ik dat maar door hem doen. Is dan handig om die zelf te kopen of heeft hij die in zijn auto.
gewoon beidde connectoren laten vervangen, ligt standaard in zijn auto/binnenzak.
 
Monteur geweest. Opnieuw meting. Kabel in vierde poortje van versterker gezet en daarna gemeten. Volgens hem kon dat rustig want signaal was daardoor zoals het hoorde.

Meneer weg, tv blokjes. Ik word er zo moe van. Signaal kan het dus nu niet neer aan liggen vertelde hij.
Hij adviseerde dan toch eens naar de tv zelf te kijken. Iemand noemde dat hier ook.
Ik weet echter niet waar en welke firmware ik moet hebben om de tv dan toch maar te gaan updaten. Daar moet ik ergens anders voor zijn neem ik aan. Een ander forum.

Stiekem zet ik toch morgen de kabel weer terug in de tweede poort. Hij zei wel dat dat prima is maar heb toch idee dat het meer stoort.

Slaap er al slecht door. Ga ook Ziggo niet meer vragen want heeft geen zin meer omdat signaal nu overal goed gemeten is. Advies was ook bij blijvende storingen te kijken wat het doet als je het humax kastje van slaapkamer eens naar de woonkamer haalt. Maar snap niet zo goed waarom. Ci module is nieuwe waarom dan humaxt erachter.

Ga maar eens op zoek hoe ik de tv kan updaten en vooral waar en welke software moet dat dan zijn. Ik ben totaal niet thuis met dit soort dingen. Het is een samsung UE406000 versie. Modelnummer UE406000RW

Of anders zit er niets op dan wellicht nieuwe tv ,, andere provider ofzo. Mijn mams moet wel tv kunnen kijken.
 
Laatst bewerkt:
Dat zal ik moeten proberen met andere ontvanger maar dat denk ik wel. Weet mij eigenlijk geen raad meer.
 
Ok, heb laatste filmware nu op USB staan en ga morgen deze upgraden bij haar tv. Kan nooit kwaad neem ik aan en wat zou het toch mooi zijn als dat de oplossing is.
 
Terug
Bovenaan