Bij gebruik spitter geeft blokjes

Ik heb dezelfde situatie kwa aansluiting, gebruik een Hirschmann (ZVA 128 1x retour geschikt 8db versterking) opsteek versterker 2 weg 1x
woonkamer 1x slaapkamer rechtstreeks op het aop aangesloten werkt prima.
 
Ik heb dezelfde situatie kwa aansluiting, gebruik een Hirschmann (ZVA 128 1x retour geschikt 8db versterking) opsteek versterker 2 weg 1x
woonkamer 1x slaapkamer rechtstreeks op het aop aangesloten werkt prima.
wat voor de een werkt hoeft niet voor een ander te werken.
een signaal kan ook te sterk worden wat ook uitval veroorzaakt.
ik heb vaak versterkers verwijderd om de zaak werkend te krijgen.
als de aop slecht is versterk je ook de storing.
 
Nou we zijn stukje verder maar niet met gewenste resultaat.
Ondanks ik nieuwe coax en splitter had gekocht toch nog even op verzoek van webcare een opgestuurd Ziggo coax en splitter geprobeerd maar blokjes blijven komen zodra de splitter erachter gaat.

Er komt begin aankomende week een monteur. M.i zal het toch iets met signaal moeten zijn. Omdat mijn moeder nieuwe CI module heeft aangeschaft op advies helpdesk ziggo vanwege de blokjes melding kan je daarom een monteur kosteloos laten komen.

We zullen het zien wat de oorzaak is en vooral lost hij het op. Hij gaat gewoon niet eerder weg :-)

Ik wil het graag voor mijn oude mams in orde hebben want tv kijken is alles wat ze nog heeft. In woonkamer is beeld prima nu directe aansluiting is op aop punt maar op slaapkamer moet het ook goed zijn met dus de splitter er tussen wat op dit moment dus voor blok vorming zorgt op tv woonkamer.

Blijf het raar vinden. Splitter zal dan toch teveel signaal weghalen.

Maar goed, we gaan het dinsdag zien.
Ik zal het hier nog even melden wat het nu was.
 
Fijn dat er een monteur gaat langskomen. Hopelijk kun je je geld nog terugkrijgen voor je dure Hirschmann spullen nu Ziggo je ook een goede kabel en splitter hebben opgestuurd.

Het is niet raar dat de splitter net de druppel is die de emmer doet overlopen, een goede coax huis installatie is een aaneenschakeling van verschillend materiaal en als er één zwakke schakel tussen zit (bij je moeder dus waarschijnlijk het AOP) dan kan bij het minste of geringste een storing voorkomen. De kans is dan ook groot dat ook al zou je de splitter niet meer gebruiken je in de toekomst ook snel storingen zou gaan ondervinden.
 
Dankje Knurk. Het is wel zo dat de ziggo coax voor nog neer storingen zorgde als ik hem aansloot op de splitter dan de hirschmann . Bij Ziggo coax was beeld helemaal niet meer om aan te zien.

Dus hirschmann is van zeer goede kwaliteit.

Het moet wel aan de AOP liggen die te zwak is.

We gaan het zien en vertrouw er maar op dat het goed komt. Mams kijkt nu dus alleen in woonkamer waar beeld goed is als de splitter weg is . Op slaapkamer is het dan maar even niet anders dat er nu geen tv is.

Komt vast wel weer goed.
 
Ziggo monteur is het geweest en hij heeft het probleem prima opgelost.

Wat al genoemd werd hier was het signaal bij de wand doos waar je de coax op aansluit verouderd maar ook heeft hij doorgemeten en hij zag direct het probleem. Slecht signaal.

Heel netjes het kastje vervangen en uit voorzorg ook het AOP punt in de meterkast. Geheel vervangen. Opnieuw nieuwe splitter en alles aangesloten.

Kan alleen maar zeggen bedankt jullie voor de tips en adviezen en webcare bedankt voor je adequate acties.
Mijn oude mams kan weer lekker kijken in woonkamer maar ook op slaapkamer waar ze veel ligt. Ziggo heeft iemand heel blij gemaakt.

De aansluiting ziet er nu zo uit.
 

Bijlagen

  • 20191022_084329.jpg
    20191022_084329.jpg
    60 KB · Weergaven: 173
ah, je aop was in de meterkast... heb ik dat gemist?
maakt in dit geval voor de storing niks uit, goed dat het opgelost is!
 
Niet te geloven maar ben nu even bij mams en alle beeld staat bevroren. Is er wat aan de hand? Zijn er storingen in Enschede ?

Kan toch niet waar zijn. Alle bekabelingen zijn door monteur gisteren vervangen.
 

Bijlagen

  • 20191023_154316.jpg
    20191023_154316.jpg
    264,7 KB · Weergaven: 95
Terug
Bovenaan