• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je nu gratis om zelf berichten te kunnen plaatsen!

Bij gebruik spitter geeft blokjes


ber000000-6

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 apr 2008
Berichten
755
Gebied
fZiggo
Voor de firmware upgrade...eerst fabrieks instelling doen. Samsung noemt dat plug and play volgens mij..
 

ber000000-6

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 apr 2008
Berichten
755
Gebied
fZiggo
Maar ik geloof niet dat de laatste firmware je probleem oplost.
Wat is je postcode met letters zonder huisnummer..
 

karel68

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 jun 2013
Berichten
56
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Analoog doet de tv prima. Dat is het prima ook niet.

Ga kabel terug zetten naar derde poortje. Vierde vind ik wel erg enthousiast
Analoog signaal bestaat niet meer. Denk dat je dit verward met het vrije DVB-C aanbod.
Zonder de CI+ module doet de TV het dus wel goed?

Heb dit ook met mijn LG slaapkamer TV uit dezelfde periode. Met CI+ module blokjes, zonder module geen problemen. Leuk dat er een CI+ module in kan, maar heb ik dus niets aan :)

Zonder kaart heb je NPO123 en 14 (ziggo sport) in HD, rest van de kanalen zit verstopt na kanaal 930.

Werkt dit wel goed dan even dit stappenplan volgen om de TV in te stellen op gebruik zonder smartcard:

Wil moeders toch de extra zenders in haar pakket in de slaapkamer kijken zit er volgens mij niets anders op dan een andere TV aanschaffen.
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
680
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Mensen, lees nou eens goed.

De topictitel zegt het al. Alleen met een splitter krijgt ze die blokjes. Het kan bijna niet anders dan dat het aan de signaalsterkte ligt. Ik heb Loesy trouwens niet horen klagen over blokjes toen ze poort 3 gebruikte.
 

Knurk

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 aug 2011
Berichten
690
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Beste advies is dus de woonkamer tv direct op de wandcontactdoos zonder splitter en de slaapkamer tv rechtstreeks op een van de poorten van de versterker in de meterkast.
 
Topicstarter
Topicstarter
L

Loesy

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jun 2007
Berichten
237
Mensen, lees nou eens goed.

De topictitel zegt het al. Alleen met een splitter krijgt ze die blokjes. Het kan bijna niet anders dan dat het aan de signaalsterkte ligt. Ik heb Loesy trouwens niet horen klagen over blokjes toen ze poort 3 gebruikte.
Dit klopt, drie dagen heb ik van haar niets gehoord dan dat in woonkamer beeld geen gefriemel cq blokjes gaf. dus ondanks de monteur gisteren op poort 4 heefr gezet en gemeten dat daarmee goed signaal was ga ik hem toch terug zetten.
Ziggo monteur geeft aan dat na diverse metingen met splitter, zonder splitter, poort 4 van versterker signaal nu goed moet zíjn.

Maar terugzetten naar poort drie kan geen kwaad.. Dan wel met even alle stekkers eruit zodat ik geen stroom krijg. Brrrrrrr heb daar zo de pest hekel aan.
 
Laatst bewerkt:
Topicstarter
Topicstarter
L

Loesy

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jun 2007
Berichten
237
Beste advies is dus de woonkamer tv direct op de wandcontactdoos zonder splitter en de slaapkamer tv rechtstreeks op een van de poorten van de versterker in de meterkast.
Knurk ,op welke poort moet dan de coax van slaapkamer? Ga dat ook gewoon proberen. Dat kan wel dan kan ik de coax wel wegwerken langs de muur.
Goed advies dankjewel . Dus actie nog geen filmware erop. Eerst coax terug naar poort drie en tv slaapkamer coax op poort?
Dus dan is er geen gebruik meer van de splitter.

Wil nog wel even zeggen dat ik blij met jullie ben en jullie mij nog niet zat zijn. Ik vind het zelf ook een zeer vervelend probleem maar ik kom telkens wel wat verder door jullie en ik leer er ook van.
Dus dank jullie wel dat ik de ruimte hier krijg.
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: C0re

Knurk

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 aug 2011
Berichten
690
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik zou poort 2 proberen want als ik je plattegrond bekijk zal de coax van de meterkast naar de slaapkamer korter zijn dan de coax van de meterkast naar de wandcontactdoos in de woonkamer.
 

EdmondVS

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 sep 2016
Berichten
1.074
Gebied
fUPC
Ik ben het eens met Knurk dat het beter is om de slaapkamer TV rechtstreeks aan te sluiten op de antenneversterker (en dus niet via een splitter in de woonkamer). Maar, zoals terrestrial een week geleden ook al opmerkte, kan er heel goed iets anders aan de hand zijn. Een splitter in combinatie met een versterker moet immers voldoende signaal opleveren. Desondanks gaat het toch mis. Rara hoe kan dat? Misschien toch iets loos met de TV of, en dat kan ook, is weliswaar de signaalsterkte op peil, maar signaalkwaliteit niet okay. Heeft de monteur ook daarnaar gekeken?