• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Bij gebruik spitter geeft blokjes


Topicstarter
Topicstarter
L

Loesy

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jun 2007
Berichten
237
Maar Loesy heeft juist aangegeven dat de TV's het zonder splitter prima deden.
Precies, dat klopt. Uitleg tweede monteur was dat signaal dan net riekt tot goed beeld maar komt er wat tussen zoals spitter is het mis.

Ben benieuwd wat hij maandag gaat doen. Ik ga ook vragen of hij dan toch maar de connector van slaapkamer tv wil vernieuwen ondanks ze wel goed zijn volgens monteur. Maar dat is wel precissie werk zoals Kerby aangaf. Dan laat ik dat maar door hem doen. Is dan handig om die zelf te kopen of heeft hij die in zijn auto.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.313
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Als het signaal net riekt tot goed beeld is de signaal sterkte al op het randje en dat is niet goed. Er moet ruimte zijn om het signaal een keer te splitsen. Bovendien kan storing van buitenaf (instraling) ook een rol spelen en die hoeft niet altijd aanwezig te zijn, dat is de ellende. Een meting is ook maar een moment opname.

Mogelijk is de coax tussen het AOP in de meterkast en de woonkamer ook niet van al te beste kwaliteit.
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
686
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Heb je poort 3 nu al geprobeerd?

Die nieuwe splitter van jouw heeft een demping van -4 dBper uitgang.
Ik zou dan ook naar poortje 3 op de versterker gaan van +4 dB.
Dan zit je weer 0 dB.
 

EdmondVS

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 sep 2016
Berichten
1.205
Gebied
fUPC
Maar Loesy heeft juist aangegeven dat de TV's het zonder splitter prima deden.
Ja, dat heb ik ook gelezen (en onthouden), maar heeft TS of zijn moeder lang genoeg gekeken om die incidentele storingen op te vangen? Dat stond er niet bij. Als je het heel even probeert zegt dat immers niet zo veel.
 
Topicstarter
Topicstarter
L

Loesy

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jun 2007
Berichten
237
Heb je poort 3 nu al geprobeerd?
Nee dat heb ik nog niet gedaan. Kan geen kwaad kennelijk dus kan dat morgen eens gaan doen. Hopelijk dan zonder stroomstoot8). Bedankt voor opmerken.
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
686
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Hou eerst even een schroevendraaier er tegenaan, dan loopt de lading weg.
 

C0re

Quality Member
Lid geworden
26 dec 2007
Berichten
4.812
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Of draag van die rubberen handschoenen of tuinhandschoenen :wink:
 

EdmondVS

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 sep 2016
Berichten
1.205
Gebied
fUPC
Nee dat heb ik nog niet gedaan. Kan geen kwaad kennelijk dus kan dat morgen eens gaan doen. Hopelijk dan zonder stroomstoot8). Bedankt voor opmerken.
Je moet de stekker v.d. TV (en eventueel van andere apparatuur die verbonden is met de coax kabel, bv. settopbox) uit het stopcontact halen.
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
686
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Daarmee is de lading nog niet weg Edmond. Of zie ik dit verkeerd?