Betreft overschakeling analoge naar digitaal

corkiekie

Forum Gebruiker
Berichten
1
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Beste lezer/s,
Kijk uit met overschakeling van analoge naar digitaal op je bv slaapkamer.
Ben er vanmorgen achter gekomen na dat ik contact met Ziggo had gehad omdat de overschakeling goed verlopen, had 125 digitale zenders gevonden.
Dus fijn maar ga ik zenders kijken is NED 1-2-3 blokkerig en gekleurde strepen dus ik Ziggo gebeld wat het probleem zou kunnen zijn krijg een dame aan de telefoon en die wil me wel helpen met een next box 5 euro per maand erbij of een CI+module die niet werkt enz verkoop praatje van Ziggo medewerkers en ze heeft haar best wel gaan. Ben er nu achter dat jawel NED 1-2-3 op kanaal 925-926-927 zit lekker verstopt dus beste mensen kijk uit je hebt wel de kanalen even zoeken dus je bent gewaarschuwd.

Cor.
 
Als je tv geschikt is om digitaal te kunnen kijken moet je een goed signaal kunnen krijgen in je slaapkamer. Er zal eerder iets fout zitten met je antennekabel cq aop punt of je versterker is niet geschikt.

Probeer eens je tv direct op je aop aan te sluiten en er een goede kabel aan te sluiten. Heb je dan ook nog blokkerig beeld dan is je aop punt niet goed. Dit alleen om te testen vlakbij je aop. Dan kun je daarna je kabel naar je slaapkamer weer aansluiten. Heb je dan slecht beeld dan is het de kabel.

Wel even de stappen goed doorlopen op de volgende site

 
Toch merkwaardig.
Wij hebben een redelijk nieuwe TV, die ik alleen maar heb ingesteld op de digitale kanalen. Ook nog eens op de analoge had voor ons totaal geen toegevoegde waarde. Maar nu wil het geval dat we gisteren keken naar een programma op Ned 1 zonder ingeschakelde mediabox, m.a.w. ouderwets rechtstreeks zoals we dat meestal doen, de mediabox doet nauwelijks dienst. En daar verscheen zo'n lopend tekstlint met de mededeling dat op dit analoge kanaal de uitzendingen op 10 maart worden beëindigd. Schakel dus nu over naar digitaal. Dat terwijl dit allang is gedaan. Voor mij geen reden tot verwarring, maar ik kan me voorstellen dat dit voor sommigen wel het geval kan zijn. Wordt dit vaker opgemerkt?
 
Je wilt zeggen dat er via DVB-C (SD ? ) versie een ticker liep met deze melding? Of zat je toch zonder dat je het besefte naar analoog te kijken? Check anders ff onder zenderinfo of het wel echt digitaal is.
 
…Schakel dus nu over naar digitaal. Dat terwijl dit allang is gedaan. …

Dat is lang nog niet overal gedaan. Hier in Salland is er ook nog steeds analoog signaal. ( ca 1 maand geleden getest)

Verder, als jij die tekst via analoog ziet, is die afschakeling van analoog bij jou dus ook nog niet gebeurd.
 
terrestrial, ik kan me je reactie wel voorstellen, maar ik weet waarover ik het heb, versta me dus niet verkeerd. Radio en TV is weliswaar niet mijn vakgebied, maar dat betekent niet dat ik een totale leek ben. Dus dat ik echt zeker kan weten dat ik alleen maar op digitale kanalen heb afgestemd. Onze TV heeft inderdaad een DVB-C tuner aan boord.
 
Dat is lang nog niet overal gedaan. Hier in Salland is er ook nog steeds analoog signaal. ( ca 1 maand geleden getest)

Verder, als jij die tekst via analoog ziet, is die afschakeling van analoog bij jou dus ook nog niet gebeurd.
Helemaal duidelijk wat je schrijft Briolet. In ons gebied is analoog er nog, en het wordt volgens die melding morgen afgeschakeld. Maar ik heb enkele jaren geleden onze TV meteen na aanschaf al op alleen maar digitale signalen ingesteld. Dan zou ik verwachten dat ik die mededeling niet meer zou zien. Dit verbaasde me daarom een beetje, dat is alles.
 
Laatst bewerkt:
Er is hier via het digitale signaal geen lint in beeld geweest op NPO 1 over de afschakeling van analoog. Je zou dat overigens dan ook op de mediabox moeten zien. Dit is namelijk hetzelfde digitale signaal. De kans is groot dat je TV dan toch nog ook analoog heeft meegenomen bij het zoeken van de zenders.
 
Terug
Bovenaan