Benaderen Mediabox XL via netwerk.


TheVork

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 dec 2008
Berichten
63
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Dit is een vervolg op:
https://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=51782

De mediabox is aangesloten via een kabel op de connectbox.
Volgens de geldende meningen zou je hem moeten bereiken via 192.168.178.31 - 1 dus 192.168.178.30 wat dus niet werkt, geeft een time out.
Dan proberen we het draadloos en veranderen niets verder aan de kabel.
Het 5G adres is zichtbaar het 2.4G adres niet.
Inloggen op het 5G netwerk, en dan weer hoopvol 192.168.178.30 ingetikt, niets, timeout.
Ga ik op de tv kijken naar de instelling van het thuisnetwerk, zie ook een gatewayadres van 192.168.178.143, dat geprobeerd en ja hoor, meteen verbinding, inloggen met admin/admin en we zijn waar we willen zijn.
Mooi, nu was hier te zien dat de 2.4G uitgeschakeld is, klopt dit?
Weer ingeschakeld, waarom? Gewoon omdat het kan. ;-)
Nog wat instellingen die uitgeschakeld zijn, maar dat geeft niet, ik heb toch geen kinderen die ik van iets wil uitsluiten.

Misschien heeft iemand anders, die geen verbinding krijgt met de mediabox, hier iets aan.
 

TheGrouch

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 aug 2008
Berichten
5.560
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
De mediabox functioneert in oud ziggo gebied toch niet als router/gateway?
Weet je zeker dat je met de mediabox verbonden was en niet met een andere router?
 
Topicstarter
Topicstarter
TheVork

TheVork

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 dec 2008
Berichten
63
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik neem aan dat als er Horizon op het scherm staat dat dat de Horizon is en niet de connectbox. ;-)
 
Laatst bewerkt door een moderator:

janos

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 sep 2008
Berichten
496
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik probeer hier meer info voor te krijgen, ik kan horizon box ook niet benaderen vanaf pc.
Maar link boven aan deze pagina werkt(bij mij ) niet.
Ligt dit aan mij of staat er ergens iets verkeerd.
 

oneapi

Forum Gebruiker
Lid geworden
22 jan 2004
Berichten
2.752
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik krijg ook een blanke pagina, in zoverre doe je niks verkeerd.
 

CreativeS

Product Tester
Lid geworden
1 jun 2011
Berichten
27.111
Sowieso is de forumnaam in de link gewijzigd... topicnummering lijkt ook anders... want als ik er een nieuw brouwsel van maak, dan krijg ik gegevens van een Seti-overzicht. Anyway... Mediabox XL benaderen via PC is gewoon nutteloos. Je kan je beter op andere alternatieven richten (als je via netwerk iets wil kijken) en je kan sowieso geen bestanden van de Mediabox XL afhalen.
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
8.380
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Ligt dit aan mij of staat er ergens iets verkeerd.
Er stond iets verkeerd :) De redirect van het voormalige ziggo-forum.nl werkte niet meer na een update. Is weer gefixed.
 

janos

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 sep 2008
Berichten
496
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Mediabox XL benaderen via PC is gewoon nutteloos. Je kan je beter op andere alternatieven richten (als je via netwerk iets wil kijken) en je kan sowieso geen bestanden van de Mediabox XL afhalen.
Ik kan er dus ook niets opzetten, heeft dus geen zin om hem dan als media server te gebruiken.
Oude xtreamer is defect ga maar een nieuwe media player kopen.
 

CreativeS

Product Tester
Lid geworden
1 jun 2011
Berichten
27.111
Je kan er inderdaad ook niets van buitenaf opzetten.
Schaf een dedicated mediaplayer aan... heb je veel meer aan.