• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Bekabeld internet via mediabox op smarttv lukt niet


Leopluym

Forum Gebruiker
Lid geworden
19 apr 2020
Berichten
3
Nieuwe Samsung smart-tv met ethernet kabel aangesloten op Horizon mediabox. Internet verbinding komt niet tot stand. Samsung pikt wel WIFI signaal van WIFI router op. Maar bekabelde internetverbinding (die heb ik liever) lukt niet.
Handleiding Samsung en mediabox uitgeplozen. Oplossing van probleem nergens gevonden.
Wie weet raad???
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
692
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Lees dit eens.

Je moet wifi uitzetten en voor een bestaand thuisnetwerk kiezen.
PS, je mediabox opnieuw starten zou ook kunnen helpen.
 
Laatst bewerkt:

michieldejong

Quality Member
Lid geworden
17 aug 2009
Berichten
1.468
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik snap niet helemaal wat je wil bereiken en hoe een en ander aangesloten is. Ik weet niet zeker of de link van Dynabite jouw probleem op zal lossen.

Je hebt zo te lezen dus een apart modem (je gebruikt niet de horizon box als modem). Klopt dat?
Is de horizon aangesloten op je aparte modem? En zo ja, waarom?
 
Topicstarter
Topicstarter
L

Leopluym

Forum Gebruiker
Lid geworden
19 apr 2020
Berichten
3
Horizon is via coax verbonden met splitter.
Er is een apart modem, daar is horizon niet op aangesloten.

Ik wil smart-tv internet verschaffen door ethernetkabel op horizon aan te sluiten. Smart-tv via WIFI aansluiten werkt niet optimaal.
 

rob1954

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 feb 2017
Berichten
362
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
TV verbinden via Ethernetkabel met modem?
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
692
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Er moet natuurlijk wel een ethernetkabel naar je horizonbox lopen, of anders doen wat Rob zegt.
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.260
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Er komt geen internet uit de Horizonbox als je een los modem hebt, dus dat gaat niet werken.
Dus inderdaad, kun je de TV niet aansluiten op het kabelmodem? Wat voor type modem is het eigenlijk?
 
Topicstarter
Topicstarter
L

Leopluym

Forum Gebruiker
Lid geworden
19 apr 2020
Berichten
3
Dank allen voor het meedenken. Het is me duidelijk wat ik moet doen.