• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Beeldkwaliteit Mediabox Next


mokum64

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 jan 2006
Berichten
1.304
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik heb een nieuwe hdmi kabel gekocht en die tussen mijn Marantz av receiver en de LG 4k oled tv gehangen. Inderdaad: de snelle flikkeringen en witte pixels lijken opgelost. Dank voor de tip p750mmx en Knurk!
Nog een vraagje: zal ik de resolutie van de Next nu instellen op 4K of 'van je tv'? Wat is het verschil tussen die 2 instellingen wanneer je in het bezit bent van een 4K tv?
 
Laatst bewerkt:

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.152
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Bij 'van je tv' wordt de resolutie van je TV automatisch overgenomen. Dus als je een 4k TV hebt, dan stelt de box zich in op 4k.
Qua beeldkwaliteit geen enkel verschil. Ik zou 'm gewoon vast instellen op 4K.
 

mathhein

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 nov 2008
Berichten
5
Ik persoonlijk deel de mening niet de Next op 4 k of van je TV zetten,want dan doet de Next de upscaling van het binnenkomend TV signaal ( vrijwel alle HD content komt immers binnen op 1080i ).Nadeel hiervan dus dat de Next de upscaling bij lange na niet zo goed kan als de moderne Smart TV 4k LCD..QLED of OLED om het even deze doen de upscaling vele malen beter ( Tv's van duizenden euros tegen een 4k box van enkele tientjes ).Hier dus de Next op 1080i of p en alleen op 4k bij Love Nature .....zou veel beter zijn als de Next zich automatisch insteld dus van de bron lees het binnenkomende signaal 1 op 1 doorgeeft passthrough dus.

mathhein
 
Laatst bewerkt:

Pietlut

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jan 2017
Berichten
475
@Mathein jij bent nu afhankelijk van Ziggo dat zou niet zo moeten zijn. Laat Ziggo knutselen of een bedrijf( Arris,Samsung) een STB maken..maar wel in een open markt. Dan heb je ook gevolgen van je geknutsel..zoals het hoort.
Dat mensen dan nog blijven zitten bij de Ziggo variant dat is dan hun eigen keuze. Enkelen hebben op de een of andere manier nog een uitweg anderen totaal niet.FZiggo,Fupc en de verschillen in Fziggo gebied...tsja dit noemt met Liberty global..maar de libertys zullen ook voor de uitzonderingen een keer uitgeteld zijn. Liberty voor de groot aanhouders dat is het doel.

Nu is het voor jou weer wachten op de update waarvan ik denk dat die wel komt hoor..maar jij bent nu afhankelijk dus ..het is nu zolang de update komt zoals het is.
Je hebt beeld, je hebt UHD...en sommigen vinden het wel prima zo of zien het niet eens. Ben bang dat Ziggo er geen echte haast van gaat maken...helaas voor jou.
 
Laatst bewerkt: