• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je nu gratis om zelf berichten te kunnen plaatsen!

beeld bevriest / hangt / hapert


RvD078

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 nov 2019
Berichten
1
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Beste forumleden,

Wie kan mij helpen? Ik heb het volgende probleem.

Ons beeld bevriest / hangt / hapert een aantal seconde nadat de warmtewisselaar / cv aanslaat. Ik kan het probleem zodoende ook makkelijk reproduceren. Als ik de kamerthermostaat hoger zet, waardoor de pomp aanslaat, bevriest het beeld ongeveer 10 seconde later.

Onze hoofdaansluiting / AOP zit in de meterkast. In de meterkast bevindt zich ook de warmtewisselaar.

Ik heb het onderstaande al geprobeerd om het te verhelpen:
  • Warmtewisselaar aangesloten op een aparte groep
  • Warmtewisselaar achter een stroomfilter geplaatst
  • Mediabox achter een stroomfilter geplaatst
  • Randaarde losgekoppeld van AOP
  • Alle Coaxkabel en splitter in de meter afgeschermd met aluminiumfolie
  • Coaxkabel vervangen
Wie heeft er nog een suggestie nu het kouder wordt buiten, binnen lekker tv kan kijken?

Bij voorbaat dank,
Richard
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.312
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Ik geloof best dat de oorzaak in je CV ligt maar er kunnen en zullen steeds meer externe storings bronnen komen, alleen is jou kabel installatie niet 100% HF dicht. Anders zou je geen problemen ervaren vermoed ik. Hoe zit je installatie in elkaar? Welke materialen, etc.?
 
Laatst bewerkt:

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
19.104
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Bedoel je met warmtewisselaar / cv een warmtepomp?
Dan lijkt het erop dat de schakelaar van de aanloopwikkeling te hard vonkt (ontstoringsfilter defect) en een stoorpuls door de ether stuurt die het TV signaal verstoord.