Bass box blijft brommen

Nee nog niet ,ik moet nog een aardekabel aansluiten maar dat doe ik later wel !
Verlopig voldoet de mantelstroom filter voor 90 % .
Zoals eerder vermeld heb ik nog een andere mantelstroom filter besteld .
Deze ga ik ook testen .
 
Een andere mantelstromfilter van de firmaTeutel uit Duitsland gaf geen betere resultaat !
Kan nog het een en ander uit proberen zoals een aarde draad aan de verwarmings buis aan te sluiten ,
En ook de 2e mantelstroomfilter tussen de coax kabel en de Ziggo versterker te plaatsen .
P.S. nog evengeen tijd gehad !
 
>Kan nog het een en ander uit proberen zoals een aarde draad aan de verwarmingsbuis aan te sluiten"
Maar je (audio)apparatuur is toch al geaard via de randaarde van je stopcontact? In dat geval is het zeer waarschijnlijk dat je betere resultaten krijgt, als je het AOP juist niet aard. Wil je het toch, sluit het dan aan op de zelfde aarde als van het stopcontact en zeker niet op een verwarmingsbuis (anders creëer weer een aardlus).
Wat betreft mantelstroomfilters, de bedoeling is nu juist dat je die niet meer nodig hebt door het installeren van een dubbel galvanisch gescheiden AOP. Scheelt weer extra onnodige spullen.
 
Dank je voor het mee denken !
Onze audio apparatuur is niet op een aarde stopkontakt aangesloten ,maar ik heb wel een dubbele stopkontakt in de woonkamer die wel op een aarde draad is aangesloten van wegen de tuinverlichting .
 
>"Onze audio apparatuur is niet op een aarde stopkontakt aangesloten "
Dat verandert de zaak en moet het AOP zelf natuurlijk wel geaard worden. Als je zeker weet dat de CV leidingen goed geaard zijn, kan je ook dat als aarde gebruiken. (als ik het goed heb, is dat overigens wel in strijd met de officiële richtlijnen).
 
>"Dank je EdmondVS .Coax antenne kabel los gehaald en het brommen was weg !"
Het eerste waar je dan aan denkt is een aardlus, dwz. zowel geaard via het AOP en als wel via een randaarde. Zo'n dubbele verbinding naar aarde via verschillende routes heet een aardlus en veroorzaakt vaak brom. Maar nu schrijf je:
>"Onze audio apparatuur is niet op een aarde stopkontakt aangesloten"
Er is dus niet sprake van een (klassieke) aardlus en toch was er brom. Kennelijk lekt er dus stroom weg via een andere route, bijvoorbeeld door een defect in de voeding of netfilter van een van je apparaten. In zo'n geval, piente zei het al, zie je vaak dat het omdraaien van de stekker enig effect heeft op de hoeveelheid brom. Maar hoe nu verder? Volgende keer meer hierover, want ik moet nu weg.
 
Terug
Bovenaan