Bass box blijft brommen

Bedankt voor het meedenken ! Ik Maak anders een aard kabel !
 
Dan loop je kans, ook al heb je daar zelf een goede aardleiding aangelegd, dat de monteur geen AOP met dubbele scheiding plaatst, want in strijd met de Ziggo richtlijnen. Tref je een aardige monteur, dan geeft hij jou zo'n ding en mag je hem zelf plaatsen.
Maar dan nog zijn we er niet, want kijk uit dat je met die extra aardleiding geen nieuwe aardlus creëert. Hij moet wel zo kort mogelijk verbonden zijn met de randaarde van je audio apparatuur. Een andere oplossing is om gewoon de buitenmantel van je coax als aardleiding te laten functioneren (dus geen aparte aardleiding naar het AOP). Is eigenlijk niet de bedoeling, maar werkt soms wel beter (minder brom).
 
Super bedankt voor je deskundige uitleg !
Wij hebben een geaard stopcontact in de huis kamer .
Maar als ik je goed begrijpt heeft het geen zin om van daaruit een aarde kabel te trekken ?
 
Het hangt af van de feitelijke situatie. Ik kan dat ongezien niet goed beoordelen (over dit onderwerp zijn boeken en fora volgeschreven). Het is vaak ook een kwestie van domweg uitproberen. Maar als je met die aardkabel de monteur kan verleiden om een dubbel gescheiden AOP te plaatsen, dan zou ik dat zeker doen. Geeft het toch brom, dan kan je die aarde naderhand nog altijd weer loskoppelen.
 
Top ! Was ik ook al van plan .
Vrijdag morgen komt er een monteur van ziggo !
Ik ga je mailen als hij geweest is .
Nogmaals bedankt .
P.S. dit probleem is ontstaan na het plaatsen van de Next box ,bij de vorige XL box ( Horizon box ) had ik het probleem van het brommen van de bass box niet .
Verder ben ik over de nieuwe Next box super tevreden.
Binnen een 15 minuten aangesloten en een erg mooi beeld !
 
Hoop dat de monteur je naar tevredenheid helpt. Sommigen doen hun werk goed, helaas niet iedereen. Maar wat wil met een spoed opleiding van slechts 3 maanden.
Wat betreft Next, ik doe het wat kalmer aan: met een 2de hands Humax5220c (kost tegenwoordig geen drol).
 
Terug
Bovenaan